Να ποιοί ζουν στην αλγερία Ελ-Καμπα-Ελ

Proto-Tifinagh διάλεκτος της αρχαίας Νουμίδιας δηλαδή της περιοχής που σήμερα βρίσκεται η Αλγερία και το Μαρόκο καθώς και μέρος της Τυνησίας.
Το αλφάβητο αυτό χρησιμοποιήθηκε από το 300 π.Χ ως το 300 μ.Χ στην περιοχή. Από τους σύγχρονους συμβατικούς γλωσσολόγους χαρακτηρίζεται ως απόγονος του πρωτοσιναϊτικού και ανήκει στο φοινικικό σύστημα.

Προσέξτε το σύμβολο με τα 2 Ε αντεστραμμένα Είναι το σύμβολο της ελευθερίας, στην γλώσσα των Καμπύλ σημαίνει Eλευθερία, Liberta.

Επιτρέψτε να αμφιβάλλω για την φοινικική του καταγωγή και να πιστεύω στην ελληνική του καταγωγή καθώς η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γράφεται με Ε μόνο στα ελληνικά και επιπλέον μην ξεχνάμε την παραφιλολογία, σύμφωνα με την οποία τα 2 αντικρυστά Ε σημαίνουν Ελεύθεροι Έλληνες.

Τα νέα ευρήματα: ο πληθυσμός που μιλάει την παρακάτω γλώσσα στην Β.Αφρική με το συγκεκριμένο αλφάβητο ονομάζεται Καμπύλ στα Γαλλικά και Καμπύλια λέγεται η βόρεια επαρχία της Αλγερίας άνωθεν και η σημαία της Καμπύλιας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι Άραβες αλλά ανήκουν στους Βερβερίνους. Επίσης τους πρώτους αιώνες μ.Χ υπήρξαν χριστιανοί μονοφυσίτες οπαδοί του Αρειανισμού, σήμερα είναι κυρίως μουσουλμάνοι σουνίτες.
νεαρή γυναίκα καμπύλ

Στην γλώσσα τους λέγονται  lqvayliyen στα αραβικά Ελ-καμπα-Ελ !!!!


Μυθικής Ατλάντιας καταγωγής ή μακρινοί συγγενείς των αρχαίων Ελλήνων;

Αόρατα Γεγονότα

Το έργο με τίτλο Να ποιοί ζουν στην αλγερία Ελ-Καμπα-Ελ από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'