Amaru Maru…Η πυλη των Θεων ;!;

Περού...μια χώρα γεμάτη μυστήριο..θρύλους...ένας τόπος οποu έχουν κατοικίσει και μεγαλουργήσει μερικοί εκ των πιο παράξενων και μυστήριων πολιτισμών του πλανήτη αυτού...





Στην  ευρύτερη περιοχή λοιπόν της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία -  είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής/ αρχαιολογικής σημασίας με τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία όσο και από μεταφυσικής σημασίας χάρη στους θρύλους – υπάρχει η “Puerta de Hayu Marka”...η Πύλη των Θεών / Πνευμάτων..

Η τεραστια και μυστηριωδης λοιπον πυλη βρισκεται 35 χλμ απο την πολη Puno, στα ορη Hayu Marca...ενα μερος που οι ιθαγενης τρεφουν μεγαλο σεβασμο απο τα αρχαια χρονια, καθως την θεωρουν ακομα  και σημερα ως την «Πολη των Θεων»,  - κατι που δεν εχει εξερευνηθει ακομα εξαιτιας της βραχωδους επικινδυνης περιοχης.

Ακομα και σημερα που μιλαμε...καμια πολη δεν εχει ανακαλυφθει, αλλα πολλοι απο τους βραχωδης σχηματισμους της περιοχης μοιαζουν εκπληκτικα με τεχνητες κατασκευες.
Το συγκεκριμενο Αmaru Maru ειναι ενας τεραστιος πετρινος σχηματισμος, που αποτελειτε απο γιγαντιους ογκολιθους που φαινονται να ειναι τεχνητα λαξευμενοι και τοποθετημενοι ο ενας πανω στον αλλον. 
Στο κεντρο τους βρισκεται ενας τεραστιος ογκολιθος διαστασεων 7 επι 7 μετρων...μια τεραστια πετρινη πλακα..  Το πιο περιεργο απο ολα ωστοσο ειναι οτι στην βαση του εχει λαξευτει μια... « Πυλη» με διαστασεις 2 επι 2....η οποια δεν οδηγει πουθενα !;! To μυστηριο ωστοσο δεν τελειωνει εδω..καθως στην «Πορτα» αυτην υπαρχει μια μικρη στρογγυλη υποδοχη...ενα βαθουλωμα.. Το θεμα ειναι...τι κανει αυτη την μυστηριωδη «Πυλη»..τοσο ενδιαφερουσα..; Γιατι καποιος να μπει στον κοπο να κανει μια πυλη...στο πουθενα;!!;
Θρυλοι.. Οι θρυλοι των Ινκας λενε οτι πορτα αυτη αποτελεί μια πύλη εισόδου σε άλλους κόσμους, στην πατρίδα των αρχαίων Θεών του Περού, που κατέβηκαν από τα άστρα και δίδαξαν τους ανθρώπους.
Αναφερουν ακομα οτι για πολλες γενιές, Σαμάνοι έχουν έρθει για να εκτελέσουν τα τελετουργικά και να προσευχηθουν  σε αυτό το μυστηριώδες πέτρινο τοίχο γνωστό ως 
Puerta De Hayu Marka, ή «Πύλη των Θεών».
Υπαρχουν ακομα θρυλοι που αναφερουν ότι ο πρώτος ιερέας, που είναι γνωστ
oς ως Amaru Meru, ήρθε σ 'αυτούς από αυτή την πόρτα.  Ακομα αναφερόταν πως στους παλιούς χρόνους, μεγάλοι ήρωες πήγαιναν να συναντήσουν και να ενωθούν με τους θεούς τους και πέρναγαν μέσα από την πύλη για μια νέα αθάνατη ζωή, και σε πολλές σπάνιες περιπτώσεις εκείνοι οι ήρωες - άνθρωποι επέστρεφαν, περνώντας μέσα από την πύλη, με τους θεούς τους για να “επιθεωρήσουν όλες τις περιοχές του βασιλείου”.

Aramu Maru και οι Ισπανοι Κονκισταδόρ...
Ένας ακομα  θρύλος λεει  πως τον καιρό των Ισπανών Κονκισταδόρ που έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν την πόλη και όλες τις περιοχές, κλέβοντας χρυσό και πολύτιμες πέτρες των φυλών των Ίνκας, ένας ιερέας των Ίνκας του Ναού των επτά ακτινών του 
Aramu Maru, διέφυγε από τον ναό με ένα ιερό χρυσό δίσκο γνωστό σαν “Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων” και κρύφτηκε στα όρη Hayu Marca Έφτασε στην πύλη που φυλαγόταν από ιερείς σαμάνους. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και έκαναν μια τελετή και τοτε φάνηκε ένα μπλε φως και η πόρτα μετατράπηκε σε υδάτινη επιφάνεια.... ο ιερεας Aramu Maru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον ιερέα σαμάνο και πέρασε την πυλη και εξαφανίστηκε από τα μάτια τους. Οι αρχαιολόγοι ωστοσο ανακάλυψαν ένα μικρό κυκλικό βαθούλωμα στο κέντρο της πυλης , που φαίνεται να προσθέτει κύρος στους θρυλους  των Ίνκας... Ειναι αραγε αυτο το βαθουλωμα  η «κλειδαρότρυπα» που χρησιμοποιείται για να ανοιξει η πυλη; Ο θρύλος κλείνει με την προφητεία πως η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα και θα είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι είναι τώρα, και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν …
 Η ανακαλυψη Η ανακαλυψη απο τον δυτικο κοσμο εγινε απο τον Jose Luis Delgado Mamani το 1996 τυχαία κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στην προσπάθειά του να γνωρίσει την περιοχή , από την στιγμή την οποία η δουλειά του ήταν οδηγός ορειβατών.  Οπως λεει χαρακτηριστικα.. “Όταν είδα για πρώτη φορά την κατασκευή, λίγο έλειψε να λιποθυμήσω... Είδα σε όνειρο μια τέτοια κατασκευή , επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο όνειρο το μονοπάτι προς την  πύλη ήταν στρωμένο με ροζ μάρμαρο . Από την μια και την άλλη πλευρά υπήρχαν αγάλματα στην σειρά και αυτά από ροζ μάρμαρο. Στο όνειρο έβλεπα επίσης πως η μικρή πύλη ήταν ανοιχτή και ένα λαμπερό μπλε φως  προερχόταν από κάτι που έμοιαζε με φωτεινό τούνελ. Μίλησα πολλές φορές  στην  οικογένειά μου για αυτά τα όνειρα , και έτσι όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατασκευή με την μικρή πύλη στην βάση, ήταν για μένα μια Θεϊκή αποκάλυψη. Πως γίνεται να εξηγήσουμε αυτό το περίεργο φαινόμενο;"
Αισθηση και Βιωματα οσων το επισκεφτονται Οι μαρτυριες ως σημερα (δεν μπορω να ξερω αν ειναι αξιοπιστες φυσικα) μιλανε για μια αίσθηση ενέργειας και περίεργων εμπειριών όπως οράματα άστρων, στήλες φωτιάς και ήχοι από μια περίεργοι ρυθμική μουσική σε οσους ακουμπησαν την πυλη.. Κάποιοι άλλοι ισχυριζονται  πως “είδαν” ένα τούνελ στο εσωτερικό της κατασκευής, παρόλο που κανείς δεν βρήκε ακόμη κάποια σχισμή που να μαρτυρούσε την δυνατότητα κάποιου ανοίγματος στην πύλη... Ενδιαφερον ειναι το γεγονος οτι  η κατασκευή μοιάζει πάρα πολύ με την πύλη του ήλιου τουTiahuanaco και άλλων 5 αρχαιολογικών χώρων και τοποθεσιών που συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές (ένα σταυρό με τις γραμμές που ενώνονται μεταξύ τους στο σημείο που βρίσκονται το οροπέδιο και η λίμνη Titicaca).  Λέγεται ότι η πύλη γίνεται ημι-διαφανής, όταν ο ήλιος δύει. 

 
Αρχαιολογικες Ερευνες
Αφου ανακαλυψε την πυλη , ο Mamani επικοινώνησε με τις αρχαιολογικές αρχές του Puno, της Paz και της Λίμας, και αρχαιολογοι  και ιστορικοι των Ινκας εισέβαλαν  στην περιοχή.  
Ακομα και σημερα συγκεκριμενες πληροφοριες δεν εχουν δοθει στο κοινο... Αυτο που ωστοσο  η επιστημονική γνώμη λεει, είναι πως δεν υπάρχει καμία πραγματική και ορατή πύλη, από την στιγμή την οποία το πλαίσιο και η είσοδος και το πίσω μέρος του τοίχου είναι χαραγμένα και σκαλισμένα πάνω στον ίδιο βράχο. 
 

Πυλες ανα τον Κοσμο Όπως και να έχει, «περιεργες πυλες» φαινεται να υπαρχουν σε αρκετα μερη του πλανητη...και παρατηρειται ομοιοτητα στους θρυλους καθως σχεδον ολοι οι θρυλοι μιλανε για την διευλευση Θεων μεσα απο αυτες..
Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας Desborough
και RPopham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της Πύλης της Νάξου, δεν ξεπερνά το 500 π.χ.

Η Χρυσούλα Καρδάρα - κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί -  λεει οτι ότι δεν έχει στην πραγματικότητα στοιχεία κλασικής περιόδου αλλά είναι αντίγραφο αντίστοιχων πυλών της περιόδου πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θύρας, δηλαδή πολύ πριν το 1613 π.χ!!! (θυμίζει την αιγυπτιακή πύλη του Αμπού Σιμπέλ).

Στους Ασσυριους θα βρουμε παλι τετοια παραδειγματα..οπως η Πύλη της Χατούσας .. Η συγκεκριμένη πύλη διακοσμείται με λέοντες και γρύπες. Η Πύλη της Χατούσας είναι προσανατολισμένη προς τον αστερισμό του Λέοντα, όπως ακριβώς υποδεικνύει και η θέση της Πύλης της Νάξου.  Στην περιοχή του Wyoming με την ονομασία MatoTeepee, υψώνεται ο «Οφθαλμός των θεών». Σε παράδοση της φυλής των Αapacho Iνδιάνων υπάρχει καταγεγραμμένα ο θρύλος της ύπαρξης μίας πύλης πάνω εκεί στον λόφο. Στην Κένυα και στο όρος Kere Nyaga υψώνονται δύο πύλες οι οποίες μεταφραζόμενες σημαίνουν «τα ανοίγματα προς τον ουρανό».

Στο Ιράν υπάρχει ένας λόφος Ushidarenao οποίος μεταφράζεται ως «Ο λόφος του φωτός », διότι στην κορυφή του υπάρχουν απομεινάρια πύλης με την ίδια ονομασία. 
Στην Τανζανία υπάρχει η πύλη OIDoinyo Lengai ( Το πέρασμα στη γη των θεών).
Λειτουργησε η Πυλη;  
Με καθε επιφυλαξη θα αναφερθω σε ενα γεγονος ..που εγινε οχι μονο στο Μεξικο και την γυρω περιοχη..αλλα συνεβη και στην Σιβηρια..και στην Σκανδιναβια... Στις 25 Δεκεμβρίου 2011, πάνω από την πόλη του Μεξικού εντοπίστηκε ενα περιεργο φαινομενο... Κυκλοφορει ευρεως οτι ηταν λογω ανοιγματος της πυλης..
 



Αληθεια ή ψεμμα..ο καιρος θα δειξει...

συνέχεια ΕΔΩ
Πηγή

http://master-lista.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'