7+1 Τρόποι για να σιγουρέψεις το πρώτο ραντεβού

Θες να κάνεις την κίνηση σου, αλλά διστάζεις; Προφανώς δεν έχεις το know-how. Διάβασε και εφάρμοσε κατά γράμμα.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Το χειρότερό σου είναι να τη ρωτήσεις αν θέλει να «βγείτε κάνα βράδυ» χωρίς η πρότασή σου να ακολουθείται από συγκεκριμένες πιθανές επιλογές για το «πού». Μην τη δυσκολεύεις να πει το «ναι». Αγόρασε δυο εισιτήρια για ένα καλλιτεχνικό event που πιστεύεις ότι θα την ενδιαφέρει ή κάνε κράτηση στο καινούριο hot εστιατόριο της πόλης. Δε χρειάζεται απαραιτήτως να ξοδέψεις πολλά, απλώς κανόνισε τις λεπτομέρειες και θα το εκτιμήσει – και στο πρώτο και στα επόμενα ραντεβού.


ΣΥΣΤΗΣΟΥ ΠΡΩΤΑ
Όταν βάλεις κάποια στο μάτι και της ζητάς ραντεβού, θέλεις η απάντησή της να είναι «ναι», όχι «πώς σε λένε;». Συστήσου λοιπόν πρώτα, πες της δυο πράγματα για τον εαυτό σου, πού μένεις, από πού είσαι και λοιπά βαρετά μεν, αλλά απαραίτητα για να νιώσει οικειότητα. Αν την πετύχεις σε πάρτι, άνοιξέ της συζήτηση για τον οικοδεσπότη ή για τους κοινούς σας φίλους. Βρετανικές έρευνες, άλλωστε, λένε ότι 7 στις 10 single γυναίκες θα έκαναν έρωτα από την πρώτη μέρα της γνωριμίας, αρκεί αυτή να γινόταν σε φιλικό σπίτι. Οι καιροί είναι πονηροί και οι γυναίκες φιλύποπτες, οπότε διώχνοντας τους φόβους της οι πιθανότητές σου πολλαπλασιάζονται.

ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΑ ΙΣΙΑ

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολλές φορές της έχουν τύχει άντρες που δεν ξέρει ακριβώς τι της ζητούν: ένα ραντεβού-ραντεβού ή μια συνάντηση από κοντά με έναν πλατωνικό φίλο. Μην της αφήνεις περιθώρια αμφιβολίας. Αν θες κάποια να σε βοηθήσει στα ψώνια σου ή να ανταλλάξετε απόψεις, ζήτα το από την αδερφή σου. Αν θες κάποια να «σκοράρεις», φρόντισε να κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου από τα αποδυτήρια.

ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ

Μπορεί να σου αρέσει, αλλά αν είναι καπαρωμένη –σε οποιοδήποτε στάδιο–, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν δεν ξέρεις, ρώτα την ευθέως και προχώρα μόνο αν σου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Αλλιώς, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Γιατί να χάνεις το χρόνο σου;

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ

Το να της ζητήσεις ραντεβού και η αναπνοή σου να θυμίζει... γερμανικό ποιμενικό είναι ένας σίγουρος τρόπος να σου το αρνηθεί. Είπαμε να την πλησιάσεις και να μείνει ξερή, αλλά όχι από την μπόχα. Έχε μαζί σου τσίκλες, μάσα μαϊντανό, γαρίφαλα ή ό,τι άλλο θέλεις, αλλά πρόκειται για μια λεπτομέρεια που, αν δεν την προσέξεις, θα κάνει τη διαφορά – προς το χειρότερο.

ΔΩΣ' ΤΗΣ ΧΡΟΝΟ

Ζήτα της ραντεβού για δυο τρεις μέρες μετά, αλλιώς θα νιώσει ότι είναι η επιλογή της τελευταίας στιγμής. Είναι θέμα σεβασμού και σε αντίθετη περίπτωση θα την επηρεάσει αρνητικά – εκτός αν σε λένε Τζορτζ Κλούνεϊ.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ

Είτε τη γνώρισες online είτε μέσω φίλων ή στην τελευταία σου μπαρότσαρκα στο Γκάζι, πρέπει να κινηθείς ψύχραιμα μεν, αλλά γρήγορα. Όσο εσύ κοιτάς να ανεβάσεις την ψυχολογία σου για να της κάνεις την πρόταση, κάποιος άλλος ίσως φανεί πιο τολμηρός και το κάνει εκείνος αντί για σένα.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ
Ο μαγικος αριθμος στο «τζοκερ» του ερωτα ειναι το 3.
Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Για να την κερδίσεις και να μην πάρεις από τα τρία το μακρύτερο –αλλά να το δώσεις–, οι ειδικοί συνιστούν να κάνεις την κίνησή σου μέσα στα 3 πρώτα δευτερόλεπτα, ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα για το μετά. Ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που σε είδε, την είδες και είναι ελεύθερη για να την πλευρίσεις. Είναι το περιθώριό της για να δει αν ενδιαφέρεσαι γι’ αυτήν αυθόρμητα, και το χειρότερό σου είναι να σε τσεκάρει που την προσέχεις, αλλά διστάζεις... Ο κανόνας των τριών φαίνεται ότι είναι γενικότερος στο ερωτικό παιχνίδι. Έρευνες δείχνουν ότι από την πρώτη σας συνάντηση έχεις τρεις μέρες για να της ζητήσεις ραντεβού με βάσιμες ελπίδες, ενώ στην περίπτωση της ιντερνετικής γνωριμίας ό,τι είναι να κάνεις κάν’ το στο τρίτο e-mail, άντε στο τέταρτο, αλλιώς πάει γι’ άλλα.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'