Τεράστιες τρύπες ανοίγουν στη γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιες τρύπες που οδηγούν στην… άβυσσο ανοίγουν μαζικά τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη της Γης καταπίνοντας δέντρα, σπίτια και ασφάλτινους δρόμους. Αποκορύφωμα η λασπωμένη καταβόθρα μεγέθους τεσσάρων στρεμμάτων που άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο σε περιοχή του Τέξας, η οποία συνεχίζει να διευρύνεται ρουφώντας ό,τι υπάρχει στην επιφάνεια. Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί εμφανίστηκε.
Καταποντισμοί… Το φαινόμενο παρουσιάστηκε στις 3 Αυγούστου στην περιοχή La Bayou Corne στη Λουιζιάνα του Τέξας και ανάγκασε τους κατοίκους 150 σπιτιών σε κοντινές κοινότητες να τα εγκαταλείψουν. Η τρύπα είναι εντυπωσιακή και βρίσκεται σε βαλτώδη και δασώδη περιοχή κατάφυτη από κυπαρίσσια. Το σημείο τώρα είναι γεμάτο λάσπη, αφού εκεί καταποντίστηκαν εκατοντάδες κυβικά μέτρα βάλτου. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι ακριβώς από κάτω βρίσκεται ένα υπόγειο αλατοσπήλαιο που επιστεγάζεται από έναν αλάτινο θόλο, ενώ το δάπεδό του είναι καλυμμένο από μια άγνωστη ουσία. Ο σχηματισμός της τρύπας συνοδεύτηκε αρχικά από φυσαλίδες φυσικού αερίου και έντονη μυρωδιά πετρελαίου που έκανε τα μάτια και τη μύτη των ντόπιων να καίνε.



. Τόσες πολλές τρύπες; Το φαινόμενο με τις τρύπες – καταβόθρες που ανοίγουν ξαφνικά σε διάφορα μέρη της Γης αρχίζει να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.



. Γιγάντιες τρύπες έχουν κάνει την εμφάνισή τους μεταξύ άλλων στις εξής περιοχές: * Στο κέντρο της ρωσικής πόλης Berezniki, μιας παλιάς πόλης με ορυχεία κοντά στα Ουράλια (2007). Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, ενώ η πόλη συνεχίζει να…διακοσμείται με απειλητικές καταβόθρες και χάσματα. Το Berezniki παρακολουθείται επί 24ώρου βάσεως για τυχόν απρόσμενες εξελίξεις, αφού κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ρουφηχτούν κτίρια και δρόμοι. (http://www.nytimes.com/2012/04/11/world/europe/russian-city-on-watch-against-being-sucked-into-the-earth.html?pagewanted=all). * Μέσα στην πόλη της Γουατεμάλα (31 Μαίου 2010) ανάμεσα σε σπίτια, μετά την τροπική καταιγίδα Agatha, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων.



* Στην πόλη Malmberget της βόρειας Σουηδίας (20 Μαρτίου 2012), όπου κατέρρευσε η οροφή ενός παλαιού ορυχείου σιδηρομεταλλεύματος ανοίγοντας έναν τεράστιο λάκκο, ο οποίος συνεχίζει να επεκτείνεται. (http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=6802227). * Στην παραλία του Queensland της Αυστραλίας (Ιούνιος 2012), με μήκος 100 και βάθος 50 μέτρα. Στην αρχή έμοιαζε σαν μια βαθιά ρωγμή που μεγάλωνε συνεχώς εξαφανίζοντας την παραλία και όσα δέντρα συναντούσε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. (http://www.smh.com.au/environment/sinkhole-swallows-southeast-queensland-beach-20110627-1gm67.html) * Κοντά στο Leadville του Κολοράντο (9 Ιουλίου 2012), μέσα στον δρόμο και επάνω από ένα αιωνόβιο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό τούνελ, έχοντας βάθος 30 μέτρων. (http://www.denverpost.com/bookbeat/ci_21281638/both-lanes-tennessee-pass-reopen-fri-night) * Στο Newburn, κοντά στο Newcastle της Αγγλίας, όπου ένας βαθύς κρατήρας εμφανίστηκε ξαφνικά στον δρόμο ανάμεσα στα σπίτια παρασύροντας μαζί του έναν τούβλινο τοίχο (17 Μαΐου 2012). Οι καταβόθρες δεν είναι σπάνιες στην περιοχή, ενώ ένα βράδυ, λίγους μήνες πριν, άνοιξε ξαφνικά μια τρύπα στον δρόμο καταπίνοντας ένα γραμματοκιβώτιο. (http://tyneandwear.sky.com/news/article/20860) * Σε μια πόλη της νότιας Κίνας, όπου μια τεράστια τρύπα δημιουργήθηκε στην αυλή ενός σχολείου (Ιούνιος 2010) προκαλώντας επίσης ρωγμές και ζημιές στα γύρω κτίρια. Η διάμετρός της έφτασε τα 80 μέτρα. 






 * Και η πιο παράξενη περίπτωση: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εκατοντάδες τρύπες (693 συνολικά) άνοιξαν στην πόλη Yuejia της κεντρικής Κίνας από καθιζήσεις του εδάφους (Φεβρουάριος 2012) δημιουργώντας, όπως ήταν φυσικό, μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή των κατοίκων. (http://www.chinabuzz.net/picture/pictures-as-many-as-693-large-collapses-found-in-central-china-town/) Golden Magazine 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'