Εκτός από την Ατλαντίδα υπάρχει και η... μυθική Λεμούρια!


Η Λεμούρια ή Μου.
Η άνοδος και η πτώση του πολιτισμού της Lemuria ή MU...
Η άνοδος και η πτώση του πολιτισμού της Λεμούριας δεν μπορούν να τεκμηριωθούν ιστορικά, αν και πολλοί έχουν αναζητήσει αυτή τη μυθική ήπειρο.

Οι χαμένοι πολιτισμοί ήταν γνωστοί για την άνοδο και την πτώση τους - ή επειδή εμφανίστηκαν κι εξαφανίστηκαν χωρίς καμία εξήγηση.

Όπως και με την Ατλαντίδα κάποιος μπορεί να σκεφτεί μόνο ως προς αυτό που συνέβη, βασισμένος στα αρχαιολογικά στοιχεία, μύθους, θεωρίες που συναρμολογήθηκαν από τους ερευνητές, και για μερικούς, από μεταφυσικά κανάλια επικοινωνίας.

Η ακριβής θέση της Λεμούριας ποικίλει αναλόγως με τους διάφορους ερευνητές και τους συντάκτες, αν και είναι μέρος των μυστηρίων της περιοχής του Ειρηνικού που βρέχει την αμερικανική ήπειρο, ακριβώς όπως η Ατλαντίδα συνδέεται με τις περιοχές που φθάνουν ως τη θάλασσα της Μεσογείου.

Η Λεμούρια, επίσης γνωστή ως Pacifica, MU, και ο Έντγκαρ Κέυση την αποκάλεσε Zu ή Οz, δεν είναι αυτό που φαίνεται αντίθετα από ότι ισχύει για την Ατλαντίδα. Είναι σαν το πεπρωμένο της ανθρωπότητας που προβλέπεται στην σχέση της ως προς το χρόνο. Η προέλευση και η πτώση της συνδέονται με την καταστροφή που έγινε όταν βυθίστηκε η ήπειρός στη θάλασσα κάτι που οφείλεται σε φυσικούς κατακλυσμούς και στην ανθρώπινη αλαζονεία. 
Επίσης η MU ταυτίζεται και με τη μυθική Ρ'λυέ του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβακραφτ, στην οποία βρίσκεται Αυτός που μπορεί αιώνια να περιμένει... ο Κθούλου.

Πιθανά φυσικά στοιχεία της Λεμούριας
Λίθινα μνημεία άγνωστης προέλευσης διασχίζουν ολόκληρο τον Ειρηνικό, από την υποβρύχια περιοχή της Ιαπωνίας στο Yonaguni, τα αινιγματικά πετρογλυφικα στο μεγάλο νησί της Χαβάης ως το νησί του Πάσχα βρίσκονται μεταξύ των ιερών και μεγαλιθικών περιοχών.

Πολλοί θεωρούν ότι το νησί του Πάσχα ήταν μέρος της Λεμουριας. Οι εκατοντάδες των κολοσσιαίων αγαλμάτων και η γραπτή γλώσσα δείχνουν έναν προηγμένο πολιτισμό, που εμφανίστηκε εκεί επιτόπου. Οι μύθοι του νησιού του Πάσχα μιλούν για τη Hiva που βυθίστηκε κάτω από τα κύματα και οι άνθρωποι της τράπηκαν σε φυγή.

Οι κάτοικοι της Σαμόα αποκαλούν μια βυθισμένη ήπειρο τη Μπολουτού. Στη Μπολουτού οι άνθρωποι  μπορούσαν να περπατήσουν μέσω των δέντρων, των σπιτιών και άλλων φυσικών αντικειμένων χωρίς οποιαδήποτε αντίσταση.

Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας λένε ακόμα το οτι είχαν φθάσει εκεί πριν από πολύ καιρό από ένα βυθισμένο νησί αποκαλούμενο Χαβαΐκι σε μια απέραντη και ορεινή ξηρά στην άλλη πλευρά του Ωκεανού.

Η ανακάλυψη του ανθρωποειδούς Hobbit Flores - του 2004 - τον Οκτώβριο δύο μήνες πριν από το τσουναμι και τους σεισμούς - συνδέεται επίσης πιθανότα με τη Λεμούρια.

Υπάρχουν διάφορες υποθετικές χρονολογίες για το χρόνο ύπαρξης της Λεμούριας - μερικές την τοποθετούν εκατομμύρια χρόνια πριν - ενώ άλλες καθορίζουν την εποχή της Λεμουριας κατά προσέγγιση 75.000 έως 20.000 ΚΕ. - πριν από την Ατλαντίδα. Άλλοι λένε ότι Ατλαντίδα και Λεμούρια συνυπήρξαν για χιλιάδες έτη.

Η πρώτη αναφορά για την Λεμούρια εμφανίστηκε αρχικά στις εργασίες του Augustus le Plongeon, (1826-1900) ενός ερευνητή και συγγραφέα του 19ου αιώνα που διεξήγαγε έρευνες για τους Μάγια του Γιουκατάν. Ανέφερε ότι είχε μεταφράσει τις αρχαίες γραφές των Μαγιας, οι οποίες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έδειχναν ότι οι Μάγια του Γιουκατάν ήταν πιο αρχαίος πολιτισμός από τους πολιτισμούς της Ατλαντίδος και της Αιγύπτου κι έλεγαν επιπρόσθετα την ιστορία μιας ακόμα πιο γηραιάς ηπείρου της MU, της οποίας οι επιζώντες ίδρυσαν το πολιτισμό των Μάγια. Οι μελετητές όμως των αρχαίων γραφών των Μάγια υποστηρίζουν ότι οι «μεταφράσεις» του Le Plongeon βασίστηκαν περισσότερο στη ζωηρή φαντασία του.

Μεταφυσική και μεταφορές
Υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι η Λεμο;yρια εμφανίστηκε ξαφνικά με έναν πραγματικό πολιτισμό. Αυτό έχει γεννήσει πολλές ενδιαφέρουσες θεωρίες, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων από εξωγήινους που εισήγαγαν ένα νέο είδος γενετικά κατασκευασμένων ανθρώπων για να αντικαταστήσουν τους αργόστροφους προγόνους τους. Αυτό συνδέεται επίσης και με άλλες θεωρίες δημιουργίας που υπάρχουν σε πολλούς λαούς του κόσμου για τη σπορά των ανθρώπων από τους Θεούς ή αλλιώς Εξωγήινους.

Θεωρίες για τη Λεμούρια
Οι θεωρίες για τη Λεμούρια των διαφόρων ερευνητών που προέκυψαν από τη μελέτη των διάφορων αρχαίων κειμένων που μιλούν για την ύπαρξη μιας χαμένης ηπείρου με έναν προηγμένο πολιτισμό περίπου 60.000 χρόνια πριν, η οποία είχε βυθιστεί κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά από έναν κατακλυσμικό σεισμό. Εξήντα τέσσερα εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν σύμφωνα με αυτούς τους ισχυρισμούς. Τα νησιά της Χαβάης και τα νησιά του ειρηνικού είναι οι υπόλοιπες κορυφές των βουνών της χαμένης ηπείρου.

Η Λεμούρια ή η MU ήταν περίπου 5.000 μίλια μακρός και 3.000 μίλια πλάτος. Ο κήπος της Εδέμ δεν ήταν στην Ασία αλλά σε μια βυθισμένη ήπειρο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η βιβλική ιστορία της δημιουργίας προήλθε αρχικά όχι από τους λαούς του Νείλου ή της κοιλάδας του Ευφράτη αλλά από αυτήν την βυθισμένη ήπειρο, τη MU - τη μητέρα πατρίδα του ανθρώπου.

Η MU είχε μια απίστευτα περίπλοκη κυβέρνηση, έναν μεγάλο πολιτισμό και προηγμένη τεχνολογία. Οι ψυχικές δυνατότητές τους αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα - τηλεπάθεια, αστρικά ταξίδια και τηλεμεταφορα - που καθιστούν τις παραδοσιακές συσκευές επικοινωνίας περιττές.

Τα ιερά σύμβολα της MU, μιλούν για την απόκρυφη προέλευση των αρχαίων και σύγχρονων θρησκειών. Όλες οι θρησκείες έχουν μια κοινή προέλευση στις ιερές εμπνευσμένες γραφές της MU.

Οι υπερήλικες σοφοί της Λεμούριας, γνωστοί ως δέκατο τρίτο σχολείο, μετακίνησαν την έδρα τους πριν από τον κατακλυσμό προς το ακατοίκητο οροπέδιο της κεντρικής Ασίας το Θιβέτ. Εδώ καθιέρωσαν σύμφωνα με τους διαφόρους ισχυρισμούς μια βιβλιοθήκη και μια σχολή γνωστές ως Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα.

Επίλογος
Η Λεμούρια όμως, φαίνεται ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο για τους πρώτους ανθρώπους, ήταν κάποιος ειδυλλιακός παράδεισος, κατά ένα μεγάλο μέρος αγροτικός με πυκνά δάση και αφθονία λουλουδιών και οπωροφόρων δέντρων. Οι αρχές της σωστής διανομής των αγαθών, της συνεργασίας και της δημιουργικότητας παρήγαγαν μια κοινωνία ουσιαστικά χωρίς έγκλημα, σύγκρουση και εχθροπραξίες. Ήταν κυρίως χορτοφάγοι και έζησαν σε αρμονία με τη φύση και τα άλλα πλάσματα. Είχαν ιδιαίτερα αναπτυγμένες ψυχικές και τηλεπαθητικές δυνατότητες που εφαρμόστηκαν στην καθημερινή τους ζωή.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'