Ένοπλοι διαδηλωτές πήγαν να εισβάλουν στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία αρχείουΟΡΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Επίθεση από ενόπλους δέχτηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τρίπολη της Λιβύης, όπως έκανε γνωστό απόψε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέροντας ότι οι άγνωστοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τραυματίες.

Φωτογραφία αρχείου
Δεκάδες διαδηλωτές, ορισμένοι κρατώντας όπλα, προσπάθησαν να επιτεθούν απόψε στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη, έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν στην λιβυκή πρωτεύουσα για την δολοφονία ενός αξιωματικού του στρατού από μία Ρωσίδα.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο οι εξοργμισμένοι διαδηλωτές κατέστρεψαν ένα όχημα, που ήταν σταθμευμένο μπροστά στο φυλάκιο της περιβόλου και προκάλεσαν ζημιές στην πύλη της εισόδου.
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας παρενέβησαν προκειμένου να εξασφαλίσουν την αρτιμέλεια των Ρώσων διπλωματών που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας, προσέθεσε η ίδια πηγή.
Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για τη δολοφονία του αξιωματικού στο προάστιο Σουκ Τζουμάα της Τρίπολης. Ορισμένες πηγές αναφέρουν πως η γυναίκα τον δολοφόνησε για τον ρόλο που αυτός είχε διαδραματίσει στην ανατροπή του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως επρόκειτο για τη σύζυγο του θύματος, αποδίδοντάς της προσωπικά κίνητρα.
Λίγο νωρίτερα, τις πληροφορίες για την επίθεση είχε κάνει γνωστές ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, που έκανε λόγο για ενόπλους που επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβεία.
Οπως είπε ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, κατά την επίθεση «υπήρξαν πυροβολισμοί και σημειώθηκε μία προσπάθεια για εισβολή στο έδαφος της ρωσικής πρεσβείας στη Λιβύη».
Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη είχε δεχθεί επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και άλλα τρία μέλη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού.
Εθνος

Οι ρώσοι δεν παίζουν παιχνίδια (BINTEO)




Πάω στοίχημα ότι οι ρώσοι δεν παίζουν παιχνίδια, όπως κάνουν οι αμερικανοί. Θεωρούν την τιμωρία … επιβεβλημένη...
  



Ο/Η Don donwilliams άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στην Τρίπολη ..."

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'