Νεκρονομικόν: Κρύβεται στη Νέα Αγγλία;

του Gregory Burkart
Ακόμη κι αν έχεις μια περιληπτική γνώση των έργων του X.Φ.Λάβκραφτ (ή ακόμα κι αν είσαι οπαδός του "απόλυτου κακού"), είσαι πιθανόν εξοικειωμένος με το αρχαίο αποκρυφηστικό βιβλίο γνωστό ως Νεκρονομικόν, το οποίο πρωταγωνίστησε σε πολλές κλασσικές ιστορίες τρόμου του εν λόγω συγγραφέως.


Μερικές από αυτές τις ιστορίες αφήνουν υπονοούμενα ότι ο τόμος του κακού κρατείται μυστικά στο φανταστικό πανεπιστήμιο του Μισκατόνικ στη Μασαχουσέτη. Αλλά υπάρχουν κάποιοι ειδικοί του αποκρυφισμού που ισχυρίζονται ότι το βιβλίο δεν είναι το μόνο γνήσιο κομμάτι αλλά πραγματικά θάφτηκε σ' ένα κολέγιο στη Νέα Αγγλία...και μερικοί πιστεύουν ότι είναι ακόμα εκεί.

Το ιστολόγιο New England Folklore εξετάζει ένα αστικό μύθο προερχόμενο από τους οπαδούς του Λάβκραφτ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το Νεκρονομικόν είναι ένα γνήσιο βιβλίο ξορκιών και τελετών, που ο συγγραφές του ήταν ένας ικανός αποκρυφιστής και στην πράξη ( ή ασυναίσθητα συνδεόταν με τις εξώκοσμες δυνάμεις που περιέγραφε) και ότι είχε κρύψει ένα αντίγραφο του βιβλίου στις στοές κάτω από το Kολέγιο Μπράντφροντ, μια μικρή σχολή κλασσικών σπουδών στο Χάβερβιλ της Μασαχουσέτης. 

Παρά την έλλειψη διαθέσιμων αποδείξεων, η ιστορία αυτή έγινε μέρος της σύγχρονης παράδοσης της σχολής, διαδεδομένη ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών έως ότου η σχολή έκλεισε τις θύρες της το 2000. (Η ειρωνία της τύχης είναι ότι το Κάμπους σήμερα είναι θρησκευτική σχολή).

Για να ρίξουμε λάδι στη φωτιά, σήμερα υπάρχουν πολλές φήμες από αποφοίτους του Μπράντφορντ ότι οι στοές κάτω από  το κάμπους είναι στοιχειωμένες και πρόσφατα έγινε στόχος πολλών κυνηγών φαντασμάτων. 

Πηγές
1. http://newenglandfolklore.blogspot.com/2009/03/is-necronomicon-hidden-under-bradford.html
2.http://www.fearnet.com/news/Gregory-Burkart/posts

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'