Πολωνικό Παρεκκλήσι είναι γεμάτο από Χιλιάδες Ανθρώπινα Οστά!

Στο εξωτερικό, το παρεκκλήσι του Kaplica Czaszek στη Πολωνίας είναι εντελώς λιτό και είναι πιθανό ότι κανείς μπορεί να το προσπεράσει χωρίς να παρατηρήσει κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά Kaplica Czaszek σημαίνει Παρεκκλήσι του Κρανίου σε μετάφραση στα Ελληνικά, ένα ταιριαστό όνομα για τα μακάβρια αξιοθέατα που περιμένουν μέσα...




Το Παρεκκλήσι του Κρανίου, χτίστηκε μεταξύ 1776 και 1804 από τον τοπικό ιερέα της ενορίας Wacław Tomaszek, προοριζόταν να είναι μαζικός τάφος για όσους έχασαν τη ζωή τους στη μάχη. Μετά τη συλλογή των οστών των θυμάτων από τον Τριακονταετή Πόλεμο και τις τρεις Πολέμους της Σιλεσίας, προστέθηκαν μαζί κι εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους από πράγματα όπως η χολέρα και η πείνα, ο Tomaszek και οι συνεργάτες του τα χρησιμοποίησαν για την κατασκευή κυριολεκτικά των εσωτερικών τοιχωμάτων και των δομών στο μακάβριο εκκλησάκι, το οποίο είναι γεμάτο με τρεις χιλιάδες κρανία και τα οστά 21.000 άλλων. Ναι, 21.000.

Όταν ο Tomaszek απεβίωσε το 1804, το δικό του κρανίο τοποθετήθηκε σε ένα βωμό μέσα στο παρεκκλήσι, ώστε και ο ίδιος να γίνει ένα μέρος της μακάβριας δημιουργίας του. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι είναι το μοναδικό εκκλησάκι του είδους του στην Πολωνία, αν και υπάρχουν και άλλα σαν αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πάμε παρακάτω σε περισσότερες εικόνες από το εσωτερικό στο Παρεκκλήσι του Κρανίου, τις οποίες βλέπουμε χάρη στην ευγένεια του Lost at E Minor!





Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:
http://www.lostateminor.com/2014/03/11/behold-chapel-comes-thousands-human-bones/

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'