37 λόγοι για να επισκεφτείτε την Ισλανδία

Ισλανδία, μια χώρα πλούσια σε ηφαίστεια που βρυχώνται, μονολιθικούς παγετώνες, παγωμένα βουνά και βαθιά φιόρδ, έχει γίνει μια Μέκκα για τους φωτογράφους που αναζητούν να συλλάβουν την ακατέργαστη, μυστικιστική δύναμη της φυσικής βόρειας ομορφιάς της.


Η τραχύτητα και οι έντονες αντιθέσεις που υπάρχουν στο τοπίο της Ισλανδίας την καθιστά ακαταμάχητη για τους φωτογράφους. Υαλώδεις πλημμυρισμένες περιοχές, καταρράκτες, πανύψηλα βουνά, τα φιόρδ και ακόμη και ερήμοι της ηφαιστειακής τέφρας μπορούν όλα να βρεθούν σε σχετική εγγύτητα μεταξύ τους. Ο μικρός πληθυσμός της (περίπου 325.000) σημαίνει επίσης ότι η πλειοψηφία των φυσικών θαυμάτων της παραμένει σχεδόν ανέγγιχτη ή πλήρως, δίνοντας στους φωτογράφους την ευκαιρία να συλλάβουν έναν κόσμο που φαίνεται άδειος και με σχεδόν εξωγήινο χαρακτήρα. Και λόγω της βόρειας θέσης του, οι επιχειρούντες νύχτα φωτογράφοι μπορούν να συλλάβουν τις εικόνες από το μυστικιστικό και πανέμορφο βόρειο σέλας που χορεύει πάνω από ένα Ισλανδικό ηφαίστειο ή παγετώνα.

Η Ισλανδία είναι και στις δύο γεωλογικές και ιστορικές πτυχές, μια σχετικά νέα χώρα. Η βίαιη γεωλογική αναστάτωση της είναι οφείλεται λόγω της θέσης της στο μεσοωκεάνια ράχη του Ατλαντικού, η οποία σηματοδοτεί το σημείο διαχωρισμού της Ευρασιατικής τεκτονικής πλάκας και της πλάκας της Βόρειας Αμερικής. Πιστεύεται ότι η Ισλανδία σχηματίστηκε μόνο 16 έως 18.000.000 χρόνια πριν.

Οι εκρήξεις των ηφαιστείων της Ισλανδίας έχουν επηρεάσει την πορεία των ανθρώπινων γεγονότων σε όλη την ιστορία. Το 1783, η έκρηξη του Laki προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε όλη την Ευρώπη, ακόμη προκάλεσε λιμό στην Αίγυπτο και διέκοψε τους μουσώνες στη Βόρεια Αφρική και την Ινδία. Το 2010, η έκρηξη του ηφαιστείου της Eyjafjallajökull απέστειλε σύννεφα τέφρας σε όλη την Ευρώπη, καθηλώνοντας χιλιάδες πτήσεις.

Για κάθε φωτογράφο που ενδιαφέρεται για τη λήψη εικόνων από το εκπληκτικό φυσικό τοπίο γεμάτο με ωμή δύναμη, η Ισλανδία είναι ένα απόλυτο Πρέπει να το δεις.

Max Rive

Menno Schaefer

Milko Marchetti
Antony Spencer

extremeiceland.is

Skarphedinn Thrainsson

Wim Denijs

Gunnar Gestur

euskadi 69

Peter Hammer

Andre Ermolaev

J. G. Damlow

Orvar Atli

-justk-

Alban Henderyckx

Alexander Shchukin

Christian Schweiger

Andre Ermolaev

Manisha Desai

imgur.com

Iurie Belegurschi


Felix Röser

Andre Ermolaev

Einar Gudmann
Gunnar Gestur

Yves Schüpbach

coolbiere

Alexandre Deschaumes

Einar Runar Sigurdsson

Johnathan Esper

Max Rive

Ivo De Decker

Άγνωστος

Max Rive

Daniel Kaempf

imgur.com


Stefan Hefele
Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Βιβλιογραφική Αναφορά Πηγών:

  1. http://www.boredpanda.com/stunning-landscape-photography-iceland/


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'