Αστεροειδής 37 χιλιομέτρων έπληξε την Γη και έσπασε τον Φλοιό της

Ήταν πριν 65.500.000 χρόνια, όταν οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη μας και πιστεύεται ότι ένας αστεροειδής φάρδους 9.5 χιλιομέτρων ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την εξαφάνιση του είδους τους, ο αντίκτυπος του οποίου οδήγησε στο άνοιγμα σε ενός επιβλητικού  κρατήρα 150 χιλιομέτρων. Αυτός είναι ένα αρκετά μεγάλος καταραμένος αστεροειδής, σωστά; Είναι σίγουρο. Αλλά επισκιάζεται απολύτως από έναν που έπληξε τη Γη πολλά χρόνια πριν.


Όπως αναφέρθηκε από το I F'ing Love Science, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ  Norman Sleep και Donald Lowe χρησιμοποίησαν πρόσφατα σύγχρονη τεχνολογία για να ανακατασκευάσουν τις επιπτώσεις ενός αστεροειδή που έπληξε τη Νότια Αφρική πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, καθορίζοντας ότι ο σχηματισμός ήταν απίστευτος 37 χιλιόμετρα πλάτος, σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Ο αστεροειδής δημιούργησε εκπληκτικό κρατήρα (μετρημένο)  480 χιλιομέτρων σε διάμετρο, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από μια χούφτα ολόκληρων χωρών.

Έχουν διαπιστώσει ότι ο γιγάντιος αστεροειδής ταξίδεψε με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο και ότι ο αντίκτυπος του οδήγησε σε μαζικές τσουνάμι πιο καταστροφικά από οποιαδήποτε στην πρόσφατη ιστορία. Και πάρτε αυτό . Η σύγκρουση ήταν τόσο επική που στην πραγματικότητα έσπασε τη Γη, μια για πάντα σπάζοντας το σύστημα τεκτονικών πλακών μας!

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.iflscience.com/environment/ancient-asteroid-impact-dwarfs-one-wiped-out-dinosaurs

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'