Νέα Εισβολή Αραχνών στην Αυστραλία αυτή τη φορά (BINTEO)

Θυμηθείτε την ιστορία μας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα σχετικά με μια κυριολεκτικά βροχή από αράχνες σε μια βραζιλιάνικη πόλη. Ω, συγγνώμη...ξεπεράσατε τους εφιάλτες σας; Λοιπόν, δεν θα σας αφήσουμε να τους ξεπεράσετε τόσο εύκολα: έχουμε συνέχεια!


Φαίνεται ότι το όλο θέμα της εισβολής αραχνών συμβαίνει λίγο πιο συχνά από ότι μπορείτε να φανταστείτε: σύμφωνα με ένα στοιχείο από το National Geographic, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη πέρυσι στην αυστραλιανή πόλη του Wagga Wagga (σταματήστε να γελάτε διάολε, είναι πραγματικό μέρος και ζουν άνθρωποι εκεί), όταν εκατομμύρια αράχνες που κατοικούν στο έδαφος πήγαν σε υψηλότερο έδαφος μετά από μια έντονη πλημμύρα. Και με το "υψηλότερο έδαφος", εννοούμε τα δέντρα, τα σπίτια, τα χωράφια...κόλαση, σχεδόν παντού. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από το NG θυμίζουν έντονα το 1977, την ταινία τρόμου Το Βασίλειο των Αραχνών.

Ο Robert Matthews, ομότιμος καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας, δήλωσε ότι τα φυσικά «τραμπολίνο» είναι μάλλον "ένας μηχανισμός που επιτρέπει τη διασπορά των αραχνών για να μετακινούνται έξω από χώρους όπου θα πνίγονταν σίγουρα". Ονομάζει το περιστατικό "εντυπωσιακό φαινόμενο" που δεν είχε δει ποτέ πριν και πρόσθεσε, «Ναι, είναι εντυπωσιακό», το οποίο για κάποιους από εμάς αντιστοιχεί σε "Ω σκατά, αράχνες μετακινούνται με τραμπολίνο, τη πατήσαμε".



Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://news.nationalgeographic.com/news/2012/03/pictures/120307-spiderwebs-australia-floods-wagga-wagga-world-science/
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_the_Spiders


Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Νέα Εισβολή Αραχνών στην Αυστραλία αυτή τη φορά από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'