Αρχαίο Θαλάσσιο Αρπακτικό ανακαλύφθηκε στην Γροιλανδία

Οι περισσότερες περίπλοκες μορφές ζωής λέγεται ότι αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της Κάμβριας έκρηξης, η οποία έλαβε χώρα περίπου 542.000.000 χρόνια πριν. Όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν πρόσφατα μια τοποθεσία στον Καναδά που περιέχει χιλιάδες αρχαία απολιθώματα ζώων, που πρόκειται να τους διδάξει πάρα πολλά για αυτή την εξελικτική περίοδο. Μια παρόμοια ανασκαφή μπορεί να βρεθεί στη Γροιλανδία, όπου ο περίεργος φίλος που βλέπετε παραπάνω ήρθε πρόσφατα στο φως.


Το Live Science αναφέρει ότι τo είδος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, που ονομάστηκε borealis Tamisiocaris, εξελίχθηκε από τα κορυφαία αρπακτικά της ημέρας και ήταν το άμεσο προϊόν μιας αύξησης των νέων τροφών στο οικοσύστημα του. Τα διηθούντος φίλτρου γαριδόμορφα πλάσματα αυξήθηκαν στο μεγέθος στα 82 εκατοστά μήκος και χρησιμοποίησαν τις μεγάλες, τριχωτές αποφύσεις τους να σαρώνουν κυριολεκτικά τους μικροσκοπικούς οργανισμούς, τα οποία τους επέτρεπαν να ευδοκιμούν στους Κάμβριους ωκεανούς.

Το πλάσμα ήρθε στο φως στα ιζήματα γνωστά ως σχηματισμός Sirius Passet, τα οποία είναι απολύτως γεμάτα με αρχέγονους οργανισμούς που χρονολογούνται από την Κάμβρια έκρηξη. Τι θα ξεθάψουν οι παλαιοντολόγοι την επόμενη φορά; Μόνο ο χρόνος θα δείξει!

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγή:

  1. http://www.livescience.com/44381-filter-feeding-cambrian-creature-unearthed.html


Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'