Ιάπωνες Επιστήμονες λένε ότι το σύμπαν μας είναι ένα Ολόγραμμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν πολλές απόψεις για την προέλευση του σύμπαντος: από τις επιστημονικές θεωρίες και ενιαία υποθέσεις, φτάνουν μέχρι στις φιλοσοφικές και θρησκευτικές υποθέσεις. Ένα από τα πιο κοινά είναι η λεγόμενη θεωρία του Big Bang, σύμφωνα με την οποία, το σύμπαν ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχώς επεκτείνεται.


Τώρα, Ιάπωνες ερευνητές παρουσίασαν στοιχεία που δείχνουν ότι το σύμπαν δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο παρά μια προβολή. Μια ομάδα από Ιάπωνες ερευνητές παρουσίασε στοιχεία ότι το σύμπαν είναι στην πραγματικότητα ένα γιγάντιο ολόγραμμα, γράφει η Huffington Post. Κατάφεραν να το κάνετε αυτό, αναλύοντας την υπόθεση του θεωρητικού φυσικού Juan Maldacena.

Αρκετά χρόνια πριν, οι επιστήμονες πρότειναν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί η ολογραφική αρχή. Ο Madlacena βρήκε τη σύνδεση μεταξύ της θεωρίας των χορδών και της θεωρίας μετρητή (υπερσυμμετρική θεωρία των Yang-Mills). Σύμφωνα με το μοντέλο που πρότεινε ο Maldacena, η βαρύτητα στο σύμπαν προκύπτει επειδή από τις καλύτερα δονούμενες χορδές. Η ιδέα αυτή έφερε ενθουσιασμό στους κύκλους της επιστήμης, διότι με τη βοήθειά της η δημοφιλής, αλλά μη αποδεκτή θεωρία των χορδών αποκτά ένα γερό θεμέλιο. Στα άρθρα τους, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ibaraki (Ιαπωνία), υποστηρίζουν ότι η υπόθεση του Maldacena είναι αλήθεια.

Ο Yoshifumi Hyakutake και οι συνεργάτες του υπολόγισαν την εσωτερική ενέργεια της μαύρης τρύπας, τη θέση του ορίζοντα των γεγονότων, ο οποίος είναι ένας χωροχρονικό όριο που το χωρίζει από το υπόλοιπο του σύμπαντος, και την εντροπία. Ο υπολογισμός της ενέργειας έγινε σε ανοιχτό χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι υπολογισμοί συνέπεσαν.





Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.learning-mind.com/our-universe-is-a-hologram-say-japanese-scientists/
  2. http://www.huffingtonpost.com/2013/12/11/universe-hologram-physicists_n_4428359.html
  3. http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=universe-really-is-a-holo
  4. http://nexusilluminati.blogspot.gr/2013/03/the-universe-as-hologram.html

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'