Είναι τα Ζόμπι (Ζombie) του Toraja οι πραγματικοί Walking Dead; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι μία από τις πιο ανατριχιαστικές και πιο συναρπαστικές ιστορίες της πραγματικότητας. Όπως θα διαβάσετε σήμερα: στο ινδονησιακό χωριό Toraja, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι τα ζόμπι είναι ένα μέρος της καθημερινής ζωής...και δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα να γίνει ένα ζόμπι.

Όπως είδαμε τα ζόμπι μπορεί να βρίσκονται στο διάστημα, μπορεί να ενδημούν ως αρρώστια, ο στρατός των ΗΠΑ κάνει σχέδια και ασκήσεις εναντίον τους και όμως ίσως ήδη υπάρχουν.
Το Oddity Central αποκάλυψε μια υπόθεση λίγα χρόνια πριν σχετικά με τις πρακτικές μιας κηδείας στο Toraja, όπου ορισμένα άτομα πιστεύεται ότι έχουν τη μαγική ικανότητα να κάνουν το νεκρό να κινείται με τα πόδια και το πώς αυτό θεωρείται ως μια ευεργετική πράξη: σύμφωνα με την παράδοση, ένα άτομο πρέπει να να ταφεί στο χωριό όπου γεννήθηκε και αν αυτό δεν συμβεί, οι ειδικοί ανάνηψης μπορούν να βοηθήσουν το νεκρό να γυρίσει με τα πόδια πίσω στην κατάλληλη θέση για την ηρεμία του. Το θέμα το είχαμε παρουσιάσει πάλι τον Σεπτέμβριο του 2013, μάλιστα και με Βίντεο. Αυτή η ικανότητα μπορεί επίσης να τεθεί σε λειτουργία αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μεταξύ του θανάτου ενός ατόμου και της τελικής τελετής ταφής του, που συχνά είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία, τη στιγμή που η οικογένεια κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, ο θανών μπορεί στη συνέχεια να σηκωθεί και πάλι να περπατήσει από ένα προσωρινό τάφο στο μόνιμο.

Αυτό αποτελεί μια συναρπαστική ιστορία από μόνη της, αλλά η παραπάνω φωτογραφία, η οποία ελήφθη στο Taraja και φέρεται να απεικονίζει ένα πτώμα που υποβάλλεται σε αυτή την ανάνηψη τελετουργικά, ταιριάζει για μια εικόνα αρκετά στημένη. Η εικόνα έχει διαδοθεί παγκοσμίως τον τελευταίο καιρό και ενώ υπάρχουν πολλές προσγειωμένες εξηγήσεις (θα μπορούσε να οργανωθεί η φωτογράφιση ή να παραποιηθεί ή η γυναίκα μπορεί να πάσχει από μια πάθηση του δέρματος), η υπόθεση είναι αρκετά στοιχειωμένη, ιδίως υπό το πρίσμα των γνώσεων ζόμπι στην πόλη.

Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένου στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.odditycentral.com/pics/the-creepy-walking-dead-of-tana-toraja.html



Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Είναι τα Ζόμπι (Ζombie) του Toraja οι πραγματικοί Walking Dead; (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'