Σατανική Λειτουργία στο Xάρβαρντ

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ένα από τα πιο καλά και σεβαστά πανεπιστήμια στον κόσμο, έχει απαντήσει στις φήμες ότι θα φιλοξενούσε μια Μαύρη Λειτουργία εκτελούμενη από το Σατανικό Ναό τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014. Όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν καθόλου φήμες.


Η ιδέα ότι οι μαθητές του Ivy League έχουν αμαρτωλό συμβόλαιο με το διάβολο είναι συνήθως το θέμα των b-movies, αλλά τη Δευτέρα 12 Μαΐου, το Harvard Extension Cultural Studies Club φιλοξένησε μια Μαύρη Λειτουργία, ένα τελετουργικό που σημαίνει επίκληση στον Σατανά, ενώ βεβηλώνονται τα Καθολικά μυστήρια, συνήθως μέσω μαχαιρώματος, σύνθλιψη ή σεξουαλική βεβήλωση μια γκοφρέτας κοινωνίας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες έχουν εντελώς φρικάρει  μ' αυτό το θέμα, ακόμα ζήτησαν από την Αρχιεπισκοπή της Βοστώνης να εκδώσει μια δήλωση ζητώντας από το Harvard να ακυρώσει την εκδήλωση. Παρόλα αυτά, το Χάρβαρντ, λέει ότι ενώ μπορεί να μην συμφωνεί προσωπικά με τις απόψεις που εκφράζονται από τους συλλόγους των φοιτητών, ωστόσο "υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των φοιτητών και των καθηγητών μας, να μιλούν και να συγκεντρώνονται ελεύθερα".

Η Μαύρη Μάζωξη στο Χάρβαρντ, διενεργείται από το Σατανικό Ναό, μια ομάδα που έχει κερδίσει αρκετά ένα κομμάτι της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια από τη δημόσια υιοθέτηση του κυβερνήτη της Φλώριδας Rick Scott, που εκτέλεσε μια σεξουαλική "ροζ λειτουργία" πάνω από τον τάφο των νεκρών μελών της Westboro Baptist Church για την μετά θάνατον "μετατροπή τους σε gay" και ακόμη και τη δημιουργία ενός επίσημου Σατανικού Μνημείου για το γκαζόν του κτιρίου της πρωτεύουσας της Οκλαχόμα .

"Για εμάς, η Μαύρη Λειτουργία είναι μια συγχώνευση που αναπτύχθηκε στο πέρασμα του χρόνου με βάση τους φόβους από το κυνήγι των μαγισσών και αργότερα υιοθετήθηκε από κάποιους ως μια δήλωση της προσωπικής ανεξαρτησίας ενάντια σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι η ασφυκτική εξουσία της εκκλησίας", είπε ο επικεφαλής του Σατανικού Ναού Lucien Greaves στις ειδήσεις του CNS. Η επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο Facebook σελίδα της ομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο Facebook σελίδα της ομάδας


Από τις εικόνες του φυλλαδίου η ανακοίνωση άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου στο Facebook, η ομάδα Πολιτισμικών Σπουδών είχει κατακλυστεί με τις καταγγελίες από τις ενδιαφερόμενες χριστιανικές ομάδες που αγωνίστηκαν με νύχια και δόντια για να ακυρωθεί η εκδήλωση. Μια τέτοια καταγγελία που ονομάζεται Μαύρη Λειτουργία αποτελεί "μια εσκεμμένη επίθεση στις πιο θεμελιώδεις πεποιθήσεις του Ρωμαιοκαθολικισμού". Η ομάδα, η οποία είχε φιλοξενήσει σατανιστές χωρίς προβλήματα στο παρελθόν, απάντησε:

 "Σκοπός μας δεν είναι να δυσφημίσουμε οποιαδήποτε θρησκεία ή πίστη, που θα ήταν αντίθετο στον εκπαιδευτικό μας σκοπό, αλλά, αντίθετα, να μάθουμε και να γνωρίσουμε την ιστορία των διαφορετικών πολιτισμικών πρακτικών. Η παράσταση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να εξερευνήσουμε τις θρησκευτικές πτυχές που εξακολουθούν να επηρεάζουν τον σύγχρονο πολιτισμό".

Φυσικά, κανένα ποσό  λογικής δεν μπόρεσε να καταστείλει τις εκατοντάδες των ανθρώπων που έστειλαν σχόλια στο διαδίκτυο για να εκφράσουν τους φόβους τους ότι η Μαύρη Λειτουργία θα καλέσει κυριολεκτικά δαίμονες από την κόλαση για να σπείρουν τον όλεθρο επάνω στη Βοστώνη. Ακούγεται φοβερό.

Αν θέλατε να παρακολουθήσετε την Μαύρη Λειτουργία (ή απλά θέλετε να ξέρετε από ποια κατεύθυνση να τρέξετε ουρλιάζοντας), πηγαίνετε στο Queens Head Pub στο Memorial Hall του Harvard  τη Δευτέρα, 12 Μαΐου στις 8:30 μ.μ.

Λένε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά θα μπορούσε να σας κοστίσει μόνο την ψυχή σας.

Η εκδήλωση ακυρώθηκε μετά την τεράστια κατακραυγή των διαφόρων χριστιανικών οργανώσεων.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.patheos.com/blogs/theanchoress/2014/05/08/archdiocese-of-boston-issues-statement-on-harvard-black-mass/
  2. http://observer.com/2013/01/satanists-rally-for-rick-scott/
  3. http://www.vice.com/read/satanists-turned-the-founder-of-the-westboro-baptist-churchs-mom-gay
  4. https://roadtrippers.com/blog/first-images-of-oklahoma-capitols-satanic-monument-surface-dot-and-theyre-amazing
  5. http://www.cnsnews.com/news/article/michael-w-chapman/harvard-will-host-reenactment-satanic-mass
  6. http://www.thecrimson.com/article/2014/5/11/black-mass-extension-school/
  7. http://www.bostonglobe.com/metro/2014/05/12/cardinal-sean-malley-expresses-disappointment-harvard-decision-allow-black-mass-campus/tUjYx2817C65LAHousRIeP/story.html




Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'