5 δεκαπένταχρονες Απέδειξαν ότι τα Φυτά δεν Μεγαλώνουν κοντά σε Router με WiFi (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκαπεντάχρονοι μαθητές γυμνασίου σχεδίασαν και περάτωσαν επιστημονικό πείραμα για να εξετάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στα φυτά. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν.


Πέντε δεκαπέχρονες νεαρές από τη Δανία δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι όταν κοιμόνταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα. Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου για τους ανθρώπους, αλλά το σχολείο τους, Hjallerup School στη Δανία, δεν έχει τον εξοπλισμό για να χειριστεί ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό αντ 'αυτού.

Φωτογραφία χορηγία του Kim Horsevad, καθηγητή στο Hjallerup Skole στη Δανία.
Οι μαθήτριες τοποθέτησαν έξι δίσκους γεμάτους με Lepidium sativum, ένα είδος κάρδαμου σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία και έξι δίσκους των σπόρων σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο router -δρομολογητές με ασύρματο wifi, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εκπέμπει το ίδιο είδος ακτινοβολίας με το συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 ημερών, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφισαν τα αποτελέσματά τους. Παρά το γεγονός ότι το πείραμα, δεν είχε τελειώσει, τα αποτελέσματα ήταν φανερά -οι σπόροι κάρδαμου που ήταν τοποθετημένοι κοντά στα router δεν είχαν μεγαλώσει. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι κάρδαμου που φυτεύτηκαν σε άλλο δωμάτιο, μακριά από τα router, βλάστισαν.
Τα κορίτσια κέρδισαν με το πείραμα (εικονίζεται παρακάτω) κορυφαίες διακρίσεις σε τοπικό διαγωνισμό της επιστήμης και το ενδιαφέρον των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Οι έφηβε που έκαναν το πείραμα με τα φυτά και  το ρούτερ, κινητό τηλέφωνο, Hjallerup Σκολε

Σύμφωνα με τον Kim Horsevad, καθηγητή στο Hjallerup Skole στη Δανία, όπου έλαβε χώρα το πείραμα το κάρδαμου, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία, ενδιαφέρεται για την επανάληψη του πειράματος σε ελεγχόμενο επαγγελματικό επιστημονικό περιβάλλον.

Το WiFi στα σχολεία αποδεικνύεται επικίνδυνο.


Μπορεί να χρειάζεται να κοιτάξετε τη μεταφορά του router σας τουλάχιστον 2 δωμάτια μακριά από όπου κοιμάστε.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.globalresearch.ca/student-science-experiment-finds-plants-wont-grow-near-wi-fi-router/5336877


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο 5 δεκαπένταχρονες Απέδειξαν ότι τα Φυτά δεν Μεγαλώνουν κοντά σε Router με WiFi (ΒΙΝΤΕΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

5 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε γκρηκλις;;;;;
    Δεν πρόκειται ούτε να ξαναμπώ ούτε να σας προωθήσω ως πηγή θεμάτων πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι σε Greeklish...ποπωωωωωωωωωωω...θα φορέσω μαύρη μπούρκα και τσαντόρ τώρα ανώνυμε, να μην φαίνονται τα δάκρυα μου...

    Φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hahahah re min grafete me greeklish eleos...eimaste ellines kai apilite i glossa mas...kai 8a pe8anoume oloi..kai 8a mas paroun tin ellada..kai aima timi ..auta panafao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι που θα σας το χαλάσω, τα ρούτερ έχουν πολύ μικρότερη ακτινοβολία απο ενα κινητό, και σαν κατασκευή και λόγω του τρόπου χρήσης.
    Καταρχάς, η ακτινοβολία είναι αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης, που σημαίνει ότι όταν διπλασιάζουμε την απόστασή μας απο το ρούτερ, τετραπλασιάζεται ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ η ακτινοβολία, αν πάμε 3 φορές πιο μακριά πέφτει 9 φορές η ενταση της ακτινοβολίας, κτλ
    Επίσης τα ρούτερ έχουν όριο τα 500mw, ενώ τα κινητά φτάνουν μέχρι και τα 2W
    και στα κινητά δεν εχουμε μερικά μετρα απόσταση όπως τα ρούτερ, αλλα τα κολαμε στο κεφάλι μας.
    Οπότε αν δεχτούμε ότι η ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑ ακτινοβολία προκαλεί προβλήματα, πώς σκατά θεωρούμε ότι το ρούτερ έχει την ίδια ένταση με ενα κινητό?
    Τέσπα, γιατί και πολύ το ανέλυσα...
    Η "έρευνα" ειναι μούφα εξαρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εμάς δεν μας χαλάτε κάτι, ούτως ή άλλως προβάλουμε το πείραμα που έκαναν οι τότε 15 χρονες σε σχολείο στη Δανία. 15 χρονες μαθήτριες έκαναν το πείραμα. Αλλά επίσης για να καταρριφθεί ή και να επαληθευτεί χρειάζονται ελεγχόμενες συνθήκες και αρκετές επαναλήψεις του πειράματος. Μέχρι τότε έχουμε καιρό.

      Διαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'