Αυτό το Πλάσμα κάποτε Εξαφάνισε τη Ζωή στη Γη και ζει Μέσα Σου

Ο κοινός μονοκύτταρος οργανισμός γνωστός ως Methanosarcina φαίνεται ακίνδυνος με την πρώτη ματιά (αν και σε στενότερη παρακολούθηση, δεν φαίνεται κάπως ανατριχιαστικός), αλλά οι ειδικοί έχουν βρει νέα στοιχεία που δείχνουν μικρόβια, όπως αυτά μπορεί να έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση της ζωής στη Γη. Μια παγκόσμια καταστροφή τόσο μεγάλη που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει "Η μεγάλη εξολόθρευση των ειδών".


Σύμφωνα με το  I Fucking Love Science, ο καθηγητής του MIT, Daniel Rothman και η ομάδα του αποτελούμενη από ερευνητές έχουν υποθέσει ότι η παραγωγή μεθανίου από το Methanosarcina θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές της θερμοκρασίας του πλανήτη που τελικά σκότωσε το 90% όλων των ειδών του πλανήτη, ένα γεγονός που συνέβη 250 εκατομμύρια χρόνια πριν, τη γνωστή ως η Πέρμια-Τριαδική εξαφάνιση. Θα μπορούσαν να περάσουν μέχρι 10 εκατομμύρια χρόνια για να ανακάμψει η ζωή στον πλανήτη.

Αυτά τα μικρόβια, τα οποία μπορούν να βρεθούν σε όλο τον πλανήτη σήμερα (συμπεριλαμβανομένων των εντέρων σας), είναι τόσο αποτελεσματικά στην παραγωγή φυσικού αερίου μεθανίου που ένα ορισμένο σύνολο γεωλογικών γεγονότων θα μπορούσαν να προκαλέσουν άνθηση των μικροβιακών πληθυσμών και να σκεπάσουν τον πλανήτη με το αέριο. Η αύξηση θερμοκρασίας είναι αρκετά υψηλή για το αποτελεσματικό «σπάσιμο» της ισορροπία του κλίματος. Κατά μία έννοια, μπορεί να έχουν κυριολεκτικά οδηγήσει τον πλανήτη σε θάνατο λόγω κλασίματος.

Κι ενώ είμαστε στο θέμα με τα μικροσκοπικά τέρατα θυμηθείτε τους μικροοργανισμούς που ζουν στο πόσιμο νερό.

Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.iflscience.com/environment/microbes-caused-extinction-90-species-250-million-years-ago


Το έργο με τίτλο Αυτό το Πλάσμα κάποτε Εξαφάνισε τη Ζωή στη Γη και ζει Μέσα Σου από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'