Δείτε Το Φρούριο της Πανούκλας (ΦΩΤΟ)

Στα ανοικτά των ακτών της Αγίας Πετρούπολης, της Ρωσίας στον κόλπο της Φινλανδίας βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο Fort Alexander. Το φρούριο χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800 για την προστασία της ναυσιπλοΐας γύρω από την τότε πρωτεύουσα. Αν και ποτέ δεν συμμετείχε σε μια άμεση στρατιωτική δράση, είχε χρησιμοποιηθεί για στρατηγικούς σκοπούς, όπως η δημιουργία ναρκοπεδίων και η αποθήκευση πυρομαχικών.


Καθώς πλησίαζε το 1900, η ​​ρωσική κυβέρνηση βρήκε ένα άλλο χρήσιμο σκοπό για το φρούριο. Δεδομένης της απομονωμένης θέσης του, θα γίνει η ιδανική βάση για βακτηριακή έρευνα για το νεοσυσταθέν Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής (μη μου πείτε ότι δεν ακούγεται δυσοίωνο).
καμήλα ως πειραματόζωο

Το Fort Alexander ανακαινίστηκε, δημιουργήθηκαν ερευνητικά εργαστήρια, επιστημονική βιβλιοθήκη, καταλύματα των ζώων για καμήλες και ταράνδους (θα έπρεπε να έχουν υποκείμενα για δοκιμές), και ένα κρεματόριο (θα έπρεπε να πετάνε τα υποκείμενα των δοκιμών τους). Ο κύριος στόχος για τη νέα εγκατάσταση ήταν η μελέτη της πανούκλας και η δημιουργία ενός εμβολίου. Εξαιτίας αυτής της εστίασης κέρδισε το παρατσούκλι "Το Φρούριο της Πανούκλας". Μπορούσε επίσης εργαστεί για άλλες ασθένειες όπως η χολέρα, ο τέτανος, ο τύφος και ο Στρεπτόκοκκος. Όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα ανέλαβε η Ρωσία το 1917 η λειτουργία του φρουρίου σταμάτησε και μετακινήθηκε προς την ηπειρωτική χώρα.

 Το φρούριο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου του 20ου αιώνα, σαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης και σαν συνεργείο επισκευών, αλλά εγκαταλείφθηκε πλήρως στις αρχές της δεκαετίας του '80. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του '00 έγινε μια δημοφιλής τοποθεσία για ρέιβ πάρτι.


Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:


Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Alexander_%28Saint_Petersburg%29

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Δείτε Το Φρούριο της Πανούκλας (ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'