Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου, η Γέννηση ενός Θρύλου -Ολόκληρο το Ντοκυμαντέρ του ΒΒC (BINTEO)

To ντοκιμαντέρ του BBC, Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου, η Γέννηση ενός Θρύλου -Atlantis: End of a World, Birth of a Legend είναι ένα δράμα για τα γεγονότα γύρω από την ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε το νησί της Θήρας, ένα περιστατικό που πιστεύεται ότι ενέπνευσε τον μύθο της Ατλαντίδας.
Δείτε το υπέροχο Ντοκιμαντέρ παρακάτω.



Αυτή η εκδοχή που μεταδίδει το BBC είναι μια εναλλακτική θεωρία της Ατλαντίδας και την τοποθετεί στην Αρχαία Θήρα και όχι στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αυτή είναι η θεωρία που υποστήριζε ο Έλληνας αρχαιολόγος Μαρινάτος υποστηρίζοντας ότι ο Πλάτων υπερέβαλε στα κείμενα του.

Σχετικά θέματα:


Έρευνα-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82



Άδεια Creative CommonsΟι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Ατλαντίδα: Το Τέλος Ενός Κόσμου, η Γέννηση ενός Θρύλου -Ολόκληρο το Ντοκυμαντέρ του ΒΒC (BINTEO) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'