O ομαδικός τάφος των 17.000 δολοφονημένων Ελλήνων από τον Θεοδόσιο Α΄

Στον ανασκαφικό χώρο της Μοναστηριού στην Θεσσαλονίκη ανακαλύφθηκε τμήμα του ομαδικού τάφου των 15.000 δολοφονημένων από τον Θεοδόσιο Α'. Πρόκειται περί κοινοταφίου και όχι περί κανονικών ταφών δεδομένης της πλήρους απουσίας κτερισμάτων.


Στο μικρό αυτό τμήμα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ανακαλύφθηκε μεγάλη ποσότητα σκελετών, με φανερές κρανιακές κακοποιήσεις, που για την μεταφορά τους χρησιμοποιήθηκαν μεγάλοι γερανοί και αριθμός από φορτηγά.

Άς κάνουμε όμως μία ιστορική αναφορά στο θέμα αυτό.

«Τους θέρισαν όλους! Σαν καλαμιές στον θερισμό. Μέσα σε λίγες ώρες έσφαξαν 15.000 άνδρες. γυναίκες, παιδιά γέροντες....» γράφει ο Θεοδώρητος Κύρου στην "Εκκλησιαστική Ιστορία".

Η σφαγή στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης στα 390 από τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο τον επονομαζόμενο "Μέγα" και "Άγιο", σηματοδοτεί την έναρξη του Μεσαίωνα για την πόλη μας.

Πρόκειται για ήττα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θέτοντας εκτός νόμου την πατροπαράδοτη θρησκεία των ευσεβών προγόνων μας και έδωσε εντολή να αφανιστούν όλα τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Όσοι επιμένουν να λατρεύουν τους Θεούς των πατέρων τους καταγγέλλονται ως "παράφρονες και αγριάνθρωποι", στιγματίζονται, κατακεραυνώνονται από την θεϊκή κατάρα και εξοντώνονται από τον ίδιο τον αυτοκράτορα που εκτελεί...Ουράνιες εντολές!

Συγχρόνως χάνουν όλα τα δικαιώματα τους ως πολίτες της Αυτοκρατορίας, οι περιουσίες τους δημεύονται και τα παιδιά τους πουλιούνται σκλάβοι.

Η επίσημη δικαιολογία για την σφαγή της Θεσσαλονίκης είναι "αντίποινα" για τον θάνατο του Γότθου μισθοφόρου Βουδερίχου που ήταν ευνοούμενος του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου. 15.000 νεκροί Έλληνες για έναν Γότθο Μισθοφόρο.

Η σφαγή της Θεσσαλονίκης θεωρείται από τους μελετητές το πιο αποτρόπαιο, εν ψυχρώ έγκλημα ενός μονάρχη στην Ιστορία. Πραγματική θηριωδία! Όμως δεν ήταν μόνον ο Θεοδόσιος απηνής διώκτης του Ελληνισμού. Το Βυζάντιο δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικό ούτε φιλελληνικό. Ούτε κ' αν ανεκτικό προς την Ελληνικότητα.

Το Βυζάντιο δεν ονομάστηκε ποτέ "Ελλάς", ούτε "Νέα Ελλάς", ούτε "Νέαι Αθήναι" ούτε καν Βυζάντιο. Το συνηθισμένο όνομα, αυτό που απαντάται στα επίσημα κείμενα της Αυτοκρατορίας, στους χρονικογράφους και τους ιστορικούς της εποχής είναι "το Κράτος", "Η Βασιλεία των Ρωμαίων", "Το Χριστιανικό Κράτος", "Το Ορθόδοξον Βασίλειον", "η Ρωμανία».

Έτσι επευφημούσε το κράτος του ο λαός της Κωνσταντινούπολης κατά τον 10° αιώνα, όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος.

Για τον ίδιο συγγραφέα - αυτοκράτορα οι Βυζαντινοί είναι "εκλεκτόν γένος", "Αγία Σιών", "Νέα Ιερουσαλήμ" "λαός ως αληθώς περιούσιος".

Το όνομα Έλλην για αιώνες ήταν απαγορευμένο επί ποινή θανάτου και συνώνυμο του ειδωλολάτρη.

Κανένας από τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν υπήρξε Έλληνας. Ο Κωνσταντίνος ο επονομαζόμενος Μέγας δεν γνώριζε ούτε καν Ελληνικά. Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός, «ευγενής εξ Ιβήρων» σύμφωνα με τον Λέοντα τον Γραμματικό. Ο Ηράκλειος ήταν Καππαδόκης, ο Βασίλειος, ο ιδρυτής της Μακεδονικής Δυναστείας ήταν Αρμένιος , ο Ιωάννης Τσιμισκής ήταν Αρμένιος και ο Παλαιολόγος ήταν Σέρβος. Ο συνεκτικός κρίκος του Βυζαντινού κράτους ήταν η ορθοδοξία.

Οι υπήκοοί του δεν ήταν όλοι Έλληνες. Τα ξένα στοιχεία (Σλαύοι ή Αρμένιοι) ήταν πολύ πιο πολυάριθμα και πολύ πιο ισχυρά. Κατά την Βυζαντινή περίοδο ο Ελληνισμός απλά επιβίωνε χωρίς εθνική υπόσταση, διωκόμενος ανηλεώς ως έθνος και ως πολιτισμός.

Είναι ψέμα ότι το Βυζάντιο διέσωσε την Ελληνική γλώσσα. Αναγκάστηκε να την χρησιμοποιήσει γιατί ολόκληρη η Ασία και η Αίγυπτος μιλούσαν Ελληνικά από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

Το Βυζάντιο μισούσε την Ελληνική γλώσσα κι αυτό το έδειξε έμπρακτα κατά τον εκχριστιανισμό των Σλαύων. 'Οταν οι δυο "ρασοφόροι εκπολιτιστές" ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος πήγαν στις περιοχές όπου κατοικούσαν Σλαύοι μετέδωσαν τον χριστιανισμό και όχι τον Ελληνικό πολιτισμό. Και προτίμησαν να εφεύρουν ένα νέο αλφάβητο, αυτό που ονομάστηκε Κυριλλικό, παρά να χρησιμοποιήσουν το ήδη υπάρχον Ελληνικό και να διαδώσουν έτσι την Ελληνική γλώσσα.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε πως όλοι οι φθόγγοι του Κυριλλικού αλφαβήτου μπορούν να αποδοθούν με τα Ελληνικά γράμματα. Το Βυζάντιο σφράγισε τις φιλοσοφικές σχολές και στη θέση τους ίδρυσε εκκλησιαστικές σχολές για την προώθηση της Θρησκείας.

Το Βυζάντιο έκαψε τα φιλοσοφικά συγγράμματα και στη θέση τους διέδωσε τον Σχολαστικισμό: δηλαδή την υποταγή της φιλοσοφίας στη θρησκεία.

Το Βυζάντιο αντικατέστησε την επιστήμη του Ασκληπιού με τις προσευχές, το Ολυμπιακό πνεύμα με την υποταγή και την υπακοή, τα Λουτρά και τις εορτές με την κακοποίηση του σώματος, την απληστία, τις πολυήμερες νηστείες.

Αντικατέστησε την χαρά και το φως της Αρχαίας Ελλάδος με το σκοτάδι της φρίκης, του θανάτου, του ολέθρου.

Θεμέλιο του Βυζαντίου υπήρξε το Δόγμα και οι ρήσεις των Πατέρων της Εκκλησίας.

Ο συγγραφέας Τζόζεφ Μακ Κέϊμπ παραδέχθηκε: «Το Βυζάντιο επί δέκα ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα από έναν καλλιεργημένο άνθρωπο». Δεν κατανοούμε αυτά που συμβαίνουν στο παρόν γιατί δεν γνωρίζουμε αυτά που συνέβησαν στο αληθινό παρελθόν μας. Και δεν μπορούμε να προβλέψουμε και να πορευθούμε με σιγουριά στο αύριο, αν δεν έχουμε κατανοήσει τι έγινε χθες και τι γίνεται σήμερα.

Ποιος επωφελείται από την ταύτιση Ελλάδος - Βυζαντίου; Ασφαλώς το αδύναμο πολιτισμικά και ιδεολογικά Βυζάντιο, και όχι η Ελλάς.
Γράφει ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Ελληνική φυλή, δεν σε έσωσε ο Χριστιανισμός, αλλά ο Ελληνισμός σου»!

Αν αρνηθούμε να αποδώσουμε στο Βυζάντιο τον χαρακτήρα του κληρονόμου της Ελλάδος, θα καταρρεύσει το ψευδεπίγραφο κύρος του και μαζί μ' αυτό το δόγμα "εξ Ανατολών το φως" που τόση σύγχυση επιφέρει στους Έλληνες σήμερα.

Η ανθρωπότητα ανά τους αιώνες βυθίστηκε πολλές φορές στο σκοτάδι της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας από τους δυνάστες που την επιβουλεύτηκαν. Πάντοτε όμως το Φως που την βοηθά να αναγεννηθεί είναι ένα, κι αυτό είναι Ελληνικό!

Πηγή:
ΑΦΑΙΑ
Αναφορές:

  1. logiosermis
  2. analystsforchange
ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

27 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Θεοδώρητος Κύρου στην περιγραφή των γεγονότων λέει τα εξής:
    1. Ο Θεοδόσιος έσφαξε περί τους 7.000 αθώους ανθρώπους, αδιάκριτα, δε μια κατάφωρη αδικία
    2. Η αιτία της σφαγής ήταν στάση των αρχόντων της πόλεως, δηλαδή πρόκειται για καθαρά πολιτικό γεγονός.
    3. δεν υπαινίσσεται πουθενά θρησκευτικά κίνητρα
    4. Απεναντίας, όταν πήγε στο Μιλάνο, ο επίσκοπος Αμβρόσιος όχι μόνο τον έλεγξε για το έγκλημά του, αλλά του απαγόρεψε να μπει στην εκκλησία, απαγόρευση η οποία κράτησε αρκετό καιρό, πάνω από ενάμισι χρόνο.

    Για όσους ξέρουν Ελληνικά, και μπορούν να διαβάσουν χωρίς προκαταλήψεις, ορίστε το αυθεντικό κείμενο:

    Θεσσαλονίκη πόλις ἐστὶ μεγίστη καὶ πολυάνθρωπος͵ εἰς μὲν τὸ Μακεδόνων ἔθνος τελοῦσα͵ ἡγουμένη δὲ καὶ Θετταλίας καὶ Ἀχαΐας καὶ μέντοι καὶ ἄλλων παμπόλλων ἐθνῶν ὅσα τῶν Ἰλλυρίων τὸν ὕπαρχον ἡγούμενον ἔχει. ἐν ταύτῃ στάσεως γενομένης τινὸς κατελεύσθησάν τε καὶ κατεσύρησαν τῶν ἀρχόντων τινές. ὁ δὲ βασιλεὺς ἐξαφθεὶς ὑπὸ τῶν ἀγγελθέντων οὐκ ἤνεγκε τοῦ θυμοῦ τὴν ὁρμὴν οὐδὲ τῷ χαλινῷ τοῦ λογισμοῦ τὴν τούτου ῥύμην ἐκώλυσεν͵ ἀλλὰ τούτῳ τὴν ψῆφον ἐξενεγκεῖν τῆς τιμωρίας ἐπέτρεψε. ταύτην δὲ τὴν ἐξουσίαν ἐκεῖνος λαβών͵ οἷα δὴ αὐτόνομός τε καὶ τύραννος τὸν δεσμὸν ἀπορρήξας καὶ τοῦ λογισμοῦ διαφυγὼν τὸν ζυγόν͵ ἄδικα ξίφη κατὰ πάντων ἐγύμνωσε καὶ τοὺς ἀθώους μετὰ τῶν ὑπευθύνων κατέκτεινεν. ἑπτὰ γάρ͵ ὥς φασιν͵ ἀνθρώπων ἀνῃρέθησαν χιλιάδες͵ οὐ κρίσεως ἡγησαμένης καὶ τῶν τὰ δεινὰ ἐκεῖνα τετολμηκότων κατακριθέντων͵ ἀλλ΄ ὡς ἐν ἀμήτῳ πάντων ὁμοῦ δίκην ἀσταχύων κατατμηθέντων. Ταύτην μαθὼν τὴν ὀδυρμῶν γέμουσαν συμφορὰν Ἀμβρόσιος ἐκεῖνος͵ οὗ πολλάκις ἐμνήσθην͵ ἀφικόμενον εἰς τὴν Μεδιόλανον τὸν βασιλέα καὶ συνήθως εἰς τὸν θεῖον εἰσελθεῖν βουληθέντα νεὼν ὑπαντήσας ἔξω τῶν προθύρων͵ ἐπιβῆναι τῶν ἱερῶν προπυλαίων τοιάδε λέγων ἐκώλυσεν· «οὐκ οἶσθα ὡς ἔοικεν͵ ὦ βα σιλεῦ͵ τῆς εἰργασμένης μιαιφονίας τὸ μέγεθος͵ οὐδὲ μετὰ τὴν τοῦ θυμοῦ παῦλαν ὁ λογισμὸς ἐπέγνω τὸ τολμηθέν· οὐκ ἐᾷ γὰρ ἴσως τῆς βασιλείας ἡ δυναστεία ἐπιγνῶναι τὴν ἁμαρτίαν͵ ἀλλ΄ ἐπι προσθεῖ ἡ ἐξουσία τῷ λογισμῷ. χρὴ μέντοι εἰδέναι τὴν φύσιν καὶ τὸ ταύτης θνητόν τε καὶ διαρρέον καὶ τὸν πρόγονον χοῦν ἐξ οὗ γεγόναμεν καὶ εἰς ὃν ἀπορρέομεν͵ καὶ μὴ τῷ ἄνθει τῆς ἁλουργίδος ἀποβουκολούμενον ἀγνοεῖν τοῦ καλυπτομένου σώματος τὴν ἀσθένειαν. ὁμοφυῶν ἄρχεις͵ ὦ βασιλεῦ͵ καὶ μὲν δὴ καὶ ὁμοδούλων· εἷς γὰρ ἁπάντων δεσπότης καὶ βασιλεὺς ὁ τῶν ὅλων δημιουργός. ποίοις τοίνυν ὀφθαλμοῖς ὄψει τὸν τοῦ κοινοῦ δεσπότου νεών; ποίοις δὲ ποσὶ τὸ δάπεδον ἐκεῖνο πατήσεις τὸ ἅγιον; πῶς δὲ τὰς χεῖρας ἐκτενεῖς ἀποσταζούσας ἔτι τοῦ ἀδίκου φόνου τὸ αἷμα; πῶς δὲ τοιαύταις ὑποδέξῃ χερσὶ τοῦ δεσπότου τὸ πανάγιον σῶμα; πῶς δὲ τῷ στόματι προσοίσεις τὸ αἷμα τὸ τίμιον͵ τοσοῦτο διὰ τῶν τοῦ θυμοῦ λόγων ἐκχέαντι παράνομον αἷμα; ἄπιθι τοίνυν͵ καὶ μὴ πειρῶ τοῖς δευτέροις τὴν προτέραν αὔξειν παρανομίαν καὶ δέχου τὸν δεσμόν͵ ᾧ ὁ θεὸς ὁ τῶν ὅλων δεσπότης ἄνωθεν γίγνεται σύμψηφος· ἰατρικὸς δὲ οὗτος καὶ πρόξενος ὑγείας».

    Θεοδώρητου Κύρου, Εκκλησιαστική ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΞΕ.... ΤΟΝ ΑΝΕΚΡΗΞΑΝ ΑΓΙΟ.... !!!! ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ....!!!

      ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΕΑΦΕΙΣ... ????

      ΑΤΟΔΙΑΨΕΥΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον ανωτέρω ανώνυμο.Όχι μόνο από αυτά περί του Θεοδοσίου, αλλά και από τα άλλα που γράφει μετά το άρθρο περί μη ελληνικότητας κλπ του Βυζαντίου, φαίνεται ότι ο συγγραφέας πιο ανιστόρητος πεθαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.....

      ΓΙΑ ΤΟ ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΛΟΥ .... ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ.... ΟΡΣΕ.... ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΚΑΤΙ....????? ΜΗ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ...????

      ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΣΤΙΝΙΑΝΟΥ....???

      ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΡΗΧΟΟΟΟΟΟ ΠΟ ΕΣΦΑΖΕ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΘΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ....??? ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ... ???? ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΑΑΑΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ.... ΦΡΙΤΕΖΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ.... ΜΙΜΑΩ ΓΙΑ ΤΘΝ ΓΘΝΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΑΣΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ.... ΑΘΗΝΑΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ .... ΑΓΙΑΣ....!!!! ΕΛΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟ.

      ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Ή ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ.... ????

      Διαγραφή

    2. "Πρόκειται για ήττα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θέτοντας εκτός νόμου την πατροπαράδοτη θρησκεία των ευσεβών προγόνων μας και έδωσε εντολή να αφανιστούν όλα τα αρχαία μνημεία της πόλης"
      Θέλουν τα νεοπαγανά να κρυφτούν μα το μίσος τους κατά του χριστιανισμού δεν τα αφήνουν! Χε, χε, χε!.. Μα το Δία!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι! Η Θεσσαλονίκη και η γύρω περιοχή είναι τίγκα αρχαίους ναούς που διαψεύδουν το συντάκτη του άρθρου. Όπως πχ ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο!...

      Διαγραφή
  3. απεμπολησις της εβραιοχριστιανιλας ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΔΝΑΤΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΣΤΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ... ???? ΕΛΕΟΟΟΣ ΜΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΕΕΕΕΣ

      Διαγραφή
  4. http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.orthodoxostypos.gr%2FPhotos%2FPages%2F2034.pdf&h=wAQGVHOk1&enc=AZMHzH7SIQecxeYAqCk3mYs01vpmCipz-RTIPF9pkg_yUXVN5z2q1Ol-ZKfZa84qahr9tR-IIxlqslel2jDp90cU&s=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συγγραφέας Τζόζεφ Μακ Κέϊμπ παραδέχθηκε: «Το Βυζάντιο επί δέκα ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα από έναν καλλιεργημένο άνθρωπο»...η Αλεξιάδα τι ήταν; Διαβάστε και κανένας σοβαρό ιστορικό...όπως Runciman, Ostrogorsky, Browning.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΕΞΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ..... ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.... ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

      Διαγραφή
    2. Δεν γνωρίζω την Αλεξιάδα ούτε κανένας καλλιεργημένος άνθρωπος το έχει αναφέρει σαν έργο, άρα ισχύει ὀτι «Το Βυζάντιο επί δέκα ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα από έναν καλλιεργημένο άνθρωπο».

      Από την άλλη πλευρά υπάρχουν διατριβές πάνω στα έργα των αρχαίων Ελλήνων.
      Το Βυζάντιο, στο φτύσιμο. Άντε να ξαναβγείτε να σφάξετε αυτούς που προτιμούν να κάνουν εργασίες πάνω στα έργα των Αρχαίων και όχι των Ανατολικορωμαίων.

      Διαγραφή
  6. Στην ιστορία, στη ζωή ένα πράγμα είναι ταγεγονότα και ένα διαφορετικό είναι η ερμηνεία τους. Για να τα ερμηνεύσεις πρέπει να διαθέτεις ιστορική θεωρία, ένα σύστημα δηλαδή κανόνων, αρχών και μεθόδων.Πρέπει να λειτουργήσεις ως ιστορικός επιστήμονας.. Το να γράφεις "Οι υπήκοοί του δεν ήταν όλοι Έλληνες. Τα ξένα στοιχεία (Σλαύοι ή Αρμένιοι) ήταν πολύ πιο πολυάριθμα και πολύ πιο ισχυρά. Κατά την Βυζαντινή περίοδο ο Ελληνισμός απλά επιβίωνε χωρίς εθνική υπόσταση, διωκόμενος ανηλεώς ως έθνος και ως πολιτισμός."είναι περιβόλι παραλογισμών, αντιφάσεων. Το κράτος των ρωμαίων (ρωμιών) ήταν πολυεθνικό συνεπώς τα έθνη που το απαρτίζουν, οι υπήκοοί του δεν μπορούν να χωριστούν σε ντόπιους και ξένους!!! ¨΄Οταν μέσα στο κεφάλι σου, στη θεωρία σου δεν μπορείς να διακρίνεις το κράτος από το έθνος γράφεις οξύμωρα πράγματα όπως "ο Ελληνισμός επιβίωνε χωρίς εθνική υπόσταση" .Πως υφίσταται κάτι που δεν έχει υπόσταση; Μήπως ο συντάκτης δεν ταβλέπει αυτά, γιατί τον τυφλώνει η θεωρία του, η θέση του για τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αρθρογράφος νομίζει (;) πως λειτουργεί σαν Έλληνας και πράγματι είναι, αλλά σε έκδοση αμόρφωτου γραφικού. Άσχετος από ιστορία (ακόμα κι αυτής των Ελλήνων δήθεν προγόνων του). Τυφλωμένος από μισαλλοδοξία δεν μπορεί να χωρίσει (σε επίπεδο ερμηνείας της ιστορίας) δύο γαϊδάρων άχυρα. Αυτή είναι η καλή εκδοχή. Η άλλη είναι πως αυτά που γράφει τα γράφει ως έμπιστος πράκτορας αυτών που υποτίθεται μισεί και οι οποίοι υποτίθεται κατέστρεψαν το (δήθεν) ιδανικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣ ΕΔΑΦΟΣ ΦΕΡΕΙΝ.... ΝΕΑΡΕΣ..... ΑΛΑΡΙΧΟΣ.... ΚΑΨ.ΜΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ



      Διαγραφή
    2. ΜΕΓΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ... ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙ... ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΤΕΕΕΕΕ....

      ΑΝ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕΣ ΜΩΡΕΕΕΕΕ ΠΟΥ ΕΝ ΧΟΡΩ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΡΙΧΝΑΝ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΟΟΟΟ

      ....????

      Διαγραφή
  8. Απορώ αν σας παίρνει κανείς στα σοβαρά, πέρα από τους ομοϊδεάτες συνδαιτυμόνες σας (βλ. backround ιστοσελίδας...), ειδικά όταν γνωμοδοτείτε με σοβαροφάνεια για πράγματα που είστε εγκάθετοι και φυσικά παντελώς άσχετοι, όπως το παρόν θέμα περι Χριστιανισμού και Ελληνισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν συμφερει τους σκοτεινους κυκλους να εμφανιζεται η Ελλας ως συνεχεια του Βυζαντιου γιατι αυτο ηταν αυτοκρατορια με κοινη θρησκεια ενω η αρχαια Ελλαδα πολεις κρατη. Με εξαιρεση την αυτοκρατορια του Μ. Αλεξανδρου Απο εκει δημιουργηθηκε η ελληνιστικη περιοδος και εν συνεχεια η Ρωμαικη Αυτοκρατορια και μετα το Βυζαντιο. Η Ελλας ειναι συνεχεια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας και ολα συνεχεια της Αρχαιας Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΚΕΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΙΙΙΙΙ.....????

      ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.... ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ....
      ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΥΡΙ Ή ΓΑΛΑ...????


      ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΕ ΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ....??? ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΦΕΥΗΡΕ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΟΧΙ ΦΥΣΙΜΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ... Ο ΓΕΜΙΣΤΟΣ Ή ΠΛΉΘΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΟ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ... ΜΗΠΩΣ ΕΦΑΓΕ ΤΥΡΙ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ... ??

      ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΩΡΕ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ Ο ΑΙΜΟΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ... ???

      Διαγραφή
  10. Ο σημερινός Ρωμιός που είναι (δυστυχώς) πλειοψηφία σε αυτό τον τόπο που ονομάζεται Ελλάς, περνάει αυτά που περνάει (και που ακόμα δεν είδε τίποτα μπροστά σ'αυτά που έρχονται) γιατί μέσα του δεν είναι Ελληνας. Είναι ένα τραγικό μείγμα χριστιανορωμιοραγιά. Μια ελληνόφωνη καρικατούρα, που απλά καμαρώνει (όποτε τον βολεύει) τα κατορθώματα αυτών που συνέτριψε δια της βίας ο εβραιοχριστιανισμός.
    Ακούστε λοιπόν αδιάβαστοι, ημιμαθείς και παραπληροφορημένοι φανατικοί της βυζαντινοχριστιανικής μάστιγας. Δεν γίνεται να είσαι οπαδός του φονιά και υμνητής του θύματος.
    Οσο η φυλή των Ελλήνων είχε ως πρόταγμα το "μολών λαβέ" και το "γνώθι σ'αυτόν", ήταν αυτή που έδωσε τα φώτα της γνώσης και του κάλλους στην ανθρωπότητα.
    Οταν αναγκάστηκε (από σφαγές και διωγμούς) να αρχίσει τα "κύριε ελέησον", κατάντησε να γίνει "των Ευρωπαίων περίγελοι και των αρχαίων παλιάτσοι" (Κ.Παλαμάς)
    Συμπέρασμα: Για το εγγύς μέλλον που έρχεται με χίλια. Με τα μνημόνια, την κρίση και τους μωχαμέτηδες που μας επέβαλλαν....τα γνωστά κέντρα, και για όσα ακόμα δεινά μας ετοιμάζουν οι απόγονοι του Αλάριχου, του Καρλομάγνου και του Αυγουστίνου....ή επανελληνιζόμαστε ή ψοφάμε για πάντα. Την Ελλάδα για ακόμα μια φορά θα την σώσουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ κι όχι η "υπέρμαχος στρατηγός" (αυτή η μαντάμ που απέτυχε να σώσει την Κων/πολη το 1453). Οι ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ Έλληνες κι όχι οι Ελληνόφωνοι ρωμιοραγιάδες!
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΟΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ!! απλα πολυ απλα το βυζαντιο ηταν προγονος του ΙΣΛΑΜΟΚΡΑΤΟΥΣ ψαχτείτε λιγακι δεν κανει κακο!!!πλην της γλωσσας καμια ελληνικοτητα!!κανενας ελλην αυτοκρατορας σας λεει κατι αυτο? ΜΠΑ! δεν νομιζω!! και ξερετε γιατι? γιατι απλα η θρησκεια σε τυφλωνει και δεν ξερεις τι λες και τι κανεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Ο Ηράκλειος ήταν Καππαδόκης - ΟΧΙ Ο Ηράκλειτος ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μια απορια.. αυτα τα τερατομορφα διαβολια αριστερα δεξια στην σελιδα σας τι εξυπηρετουν; η μαλλον ποιον; τοσα και τοσα ωραια θεματα θα μπορουσατε να βαλετε κα μαλιστα Ελληνικα..γιατι βαλατε τους Δρακωνιανους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΠΙΣΤΗ ...Η ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΗ ΔΕΟΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ Η ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ποιήτρια (Ζώτου) , τα λέει όλα με δυό στίχους . "οικοδόμησα τη ζωή μου σε βάσεις γερές , ακολουθούντας πιστά τις δέκα εντολές ... με μικρές παραλλαγές ... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'