Τεράστιο Μνημείο 5.000 ετών, αφιερωμένο στο Θεό της Σελήνης ανακαλύφθηκε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο πέτρινο μνημείο 5.000 ετών που σχηματίζει μια ημισέληνο κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας εκεί που είναι τώρα το Ισραήλ, αναφέρει το Live Science.
Το σχήμα ημισελήνου και το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα σε μια αρχαία πόλη που ονομάζεται Bet Yerah («Σπίτι του Θεού της Σελήνης») οδηγεί τους ερευνητές να προτείνουν ότι η κατασκευή ήταν αφιερωμένη στο Θεό της Σελήνης, Sin, αν και η πραγματική λειτουργία της είναι άγνωστη .

Το μνημείο βρέθηκε περίπου 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θάλασσας της Γαλιλαίας και περίπου 29 χιλιόμετρα από την πόλη του Bet Yerah. Αποτελείται από ένα τεράστιο ανάχωμα από πέτρες σχήματος  ημισελήνου με περίπου 150 μέτρα σε μήκος, 7 μέτρα ύψος και με όγκο περίπου 14.000 κυβικά μέτρα. Έχει εκτιμηθεί ότι μια τέτοια κατασκευή θα χρειαζόταν περίπου 200 εργαζόμενους και περισσότερο από 5 μήνες για να την κατασκευάσουν.

Η ερευνητική ομάδα χρονολογεί την κατασκευή μεταξύ 3050 π.Χ. και 2650 π.Χ. περίπου, με βάση την κεραμική που βρέθηκε εκεί. Αλλά εκτός από την κεραμική, υπάρχουν άλλα αντικείμενα ή ερείπια κτιρίων που έχουν βρεθεί στην περιοχή, γι 'αυτό φαίνεται να είναι ένα εντελώς ελεύθερο μνημείο.

Ο Ido Wachtel, ένας διδακτορικός φοιτητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στο Live Science ότι το σχήμα ημισελήνου ξεχωρίζει στο τοπίο και μπορεί να είχε συμβολική σημασία, όπως ένα μνημείο αφιερωμένο στον Θεό της Σελήνης, της αρχαίας Μεσοποταμίας που ονομάζεται Sin, ή αλλιώς Nanna.

Δείτε επίσης:
Περίπου 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θάλασσας της Γαλιλαίας, πρόσφατα εντοπίστηκε μνημείο σε σχήμα ημισελήνου που χτίστηκε περίπου πριν από 5.000 χρόνια.
O Nanna είναι μια θεότητα των Σουμερίων, ο γιος του Enlil και της Ninlil και ταυτίστηκε με τον σημιτικό Sin. Οι δύο κύριες θέσεις λατρείας του Sin/Nanna ήταν στην Ουρ στο νότιο τμήμα της Μεσοποταμίας και της Χαρράν στο βορρά. Ο σημιτικός θεός του φεγγαριού Sin ήταν αρχικά μια ξεχωριστή θεότητα από τον σουμεριακό Nanna, αλλά από την περίοδο της Ακκαδικής Αυτοκρατορίας οι δύο θεοί συγχωνεύθηκαν σε ένα θεό.

Ο Sin συνήθως οριζόταν ως En-zu, που σημαίνει "άρχοντας της σοφίας". Κατά τη διάρκεια της περιόδου (2600-2400 π.Χ.) όταν η Ουρ άσκησε μεγάλο βαθμό κυριαρχίας πάνω στην κοιλάδα του Ευφράτη, ο Sin φυσικά θεωρείτο ως επικεφαλής του πανθέου -αναφορές μπορούν να βρεθούν που ονομάζουν τον Sin ως "πατέρα των θεών", "επικεφαλής των θεών" και «δημιουργό όλων των πραγμάτων". Η σοφία που προσωποποιείται από το θεό του φεγγαριού είναι μια έκφραση της επιστήμης της αστρονομίας, στην οποία η παρατήρηση των φάσεων της σελήνης είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
Ο θεός της σελήνης, Sin. Πηγή εικόνας
Άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη σύνδεσή του μνημείου με το Θεό της Σελήνη είναι το γεγονός ότι η κοντινότερη πόλη είναι ο αρχαίος οικισμός του Bet Yerah, το όνομα του οποίου συνδέεται επίσης με τον Θεό της Σελήνης. Ωστόσο, είναι αβέβαιο κατά πόσον η πόλη έφερε πραγματικά αυτό το όνομα πριν από 5.000 χρόνια.

Κατεχόμενος σε όλη την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού και σποραδικά σε μεταγενέστερους χρόνους, συμπεριλαμβανομένης της Περσικής περίοδο (450 π.Χ.) έως την πρώιμη ισλαμική περίοδο (1000 μ.Χ.), ο οικισμός του Bet Yerah ήταν μια μεγάλη οχυρωμένη πόλη κατά την έναρξη της τρίτης χιλιετίας π.Χ. Οι κάτοικοί του εμπορεύονταν με τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, όπως φαίνεται από διάφορα αντικείμενα, όπως μια κανάτα με ιερογλυφική ​​επιγραφή. Η πόλη εκτείνεται σε μια έκταση πάνω από 200 στρέμματα μια από τις μεγαλύτερες στο λεγόμενο Levant.
Αρχαία πόλη του Bet Yerah. Πηγή εικόνας
Παρόλο που οι αρχαιολόγοι εικάζουν τις διάφορες λειτουργίες του πρόσφατα ανακαλυφθέντος μνημείου, για παράδειγμα, τη σήμανση κατοχή, διεκδίκηση των δικαιωμάτων επί των φυσικών πόρων ή την αναγνώριση των συνόρων του εδάφους του Bet Yerah, η πραγματικότητα είναι ότι το πραγματικό νόημα και ο σκοπός του μνημείου παραμένουν άγνωστοι.

Συγγραφή-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.archaeological.org/fieldwork/afob/10925
  2. http://www.corax.com/tarot/index.html?moon
  3. http://www.livescience.com/47835-massive-5-000-year-old-stone-monument-revealed-in-israel.html

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Τεράστιο Μνημείο 5.000 ετών, αφιερωμένο στο Θεό της Σελήνης ανακαλύφθηκε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'