Διάκριση σε βάρος του Λαού -9.500 ευρώ το αφορολόγητο για τους Μοναχούς ελέω Λοβέρδου

Ελλάδα το Ιράν της Δύσης. Το Θεοκρατικό κράτος της Ευρώπης.
Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για τους μοναχούς-Ήταν θέλημα θεού και... Λοβέρδου


Σύμφωνα με τροπολογία 16 βουλευτών της ΝΔ που έκανε αποδεκτή ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι συνταξιούχοι μοναχοί που το καθαρό ποσό της σύνταξής τους δεν υπερβαίνει τις 9.500 ευρώ, δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης.

Επίσης με την ίδια τροπολογία, ορίζεται ότι στις περιπτώσεις εκμίσθωσης ακινήτων από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, το τέλος χαρτοσήμου των μισθωμάτων αποδίδεται από τον μισθωτή.

Τέλος, εξαιρεί από την παρακράτηση και απόδοση φόρου «την Ιερά Κοινότητα, τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματα αυτών», όταν απασχολούν πρόσωπα για πάσης φύσεως μισθωτή εργασία και στο εξής οι ίδιοι οι μισθωτοί υποχρεούνται στην απόδοση του οφειλόμενου φόρου.

Για του κοινού θνητούς του λαού ισχύουν τα εξής:

Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ πέρασε στην ιστορία και για πρώτη φορά φέτος, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του 2013, μισθωτοί και συνταξιούχοι φορολογούνται με συντελεστές από 22% έως 42% με ένα σύστημα έκπτωσης φόρου το οποίο ευνοεί όσους έχουν εισοδήματα έως 9.500 ευρώ. Παρελθόν αποτελεί και το έξτρα αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά, ενώ οι φοροαπαλλαγές που μείωναν δραστικά τον φόρο έως και πέρυσι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την πλευρά τους θα κληθούν να πληρώσουν φόρο από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους, χωρίς αφορολόγητο και με συντελεστές από 26% έως 33%, ενώ για πρώτη φορά τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται με ξεχωριστή κλίμακα και συντελεστές 10%-33%.

Αυτή είναι η Ισονομία του Δίκαιου ελληνικού κράτους;
Φορολογούν τους γονείς και όσους εκπληρώνουν κανονικά τη στρατιωτική τους θητεία αλλά ευνοούν τους μοναχούς που ούτε οικογένεια έχουν ούτε στρατιωτική θητεία υπηρετούν.

Αναφορές:
  1. http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=242049&artTitle=aforologito_9_500_evro_gia_tous_monachous_itan_thelima_theou_kai__loverdou
  2. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/forologikos_odhgos_2014_poso_foro_tha_plhrwsoyme_fetos.2688822.html

Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'