Έλληνας τζιχαντιστής πολεμά για το Ισλαμικό Χαλιφάτο ISIS στη Συρία

Στη Συρία βρίσκεται Έλληνας τζιχαντιστής σύμφωνα με πληροφορίες κρατικών υπηρεσιών. Οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το "Ισλαμικό Χαλιφάτο".


Πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι Έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός έχει προκαλέσει κινητοποίηση και στις ελληνικές υπηρεσίες αφού βλέπουν ότι και η χώρα μας μπαίνει στο κάδρο του πολέμου και των αγριοτήτων με τους φανατικούς ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με "Το Βήμα της Κυριακής".

Η έρευνα των αρχών είναι ιδιόμορφη αφού έχει διαπιστωθεί ότι η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με "ύμνους" για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS. Με αυτά τα δεδομένα οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών και ανάμεσα στα άλλα μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς "στόχους". Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε πρόταση της Γαλλίας να παρεμποδίσουν οι χώρες της Ευρώπης την πρόσβαση σε ιστοσελίδες φανατικών τζιχαντιστών ώστε να αποφεύγονται στρατολογήσεις πολιτών της ΕΕ.

Δείτε επίσης:

Η περίπτωση του Έλληνα τζιχαντιστή θεωρείται κορυφαία για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες αφού φέρεται να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση αλλά και "πίεση" από τη CIA σχετικά με τις ενέργειές του στη Μέση Ανατολή αλλά και τον χειρισμό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 27χρονος διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία προ τριμήνου χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία και οι αξιωματούχοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού όπου εμφανίζεται "κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους". Τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα του να ήταν αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν ενημερώσει την ΕΥΠ για ένα δραστήριο μέλος του ISIS με παρουσία σε μια "σκληρή" ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών που δρα στη Συρία. Δεν παρέχουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την "ιδιαιτερότητα" αυτής της υπόθεσης.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι δεν εκπαιδεύονταν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ως απάντηση σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Αντένα».

Ωστόσο, η Αστυνομία παραδέχεται ότι έγινε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες εταιρείας στο Μαρκόπουλο, που εκπαίδευε και χορηγούσε πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών ή πιλότων σε άτομα ελληνικής καταγωγής και αλλοδαπούς.

Αναδημοσίευση από το Κουτί της Πανδώρας
Αόρατα Γεγονότα

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'