Μεγάλη Ανακάλυψη: Ο Ορείχαλκος το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας βρέθηκε σε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο

Μια ομάδα των θαλάσσιων αρχαιολόγων ανακάλυψαν πολλές ράβδους μετάλλου ανά δεκάδες διάσπαρτες σε όλο τον αμμώδη πυθμένα της θάλασσας κοντά σε ένα ναυάγιο 2.600 ετών στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Οι ράβδοι είναι φτιαγμένες από ορείχαλκο, ένα σπάνιο χυτό μέταλλο για το οποίο ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων έγραψε ότι προέρχεται από τη θρυλική πόλη της Ατλαντίδας.


Σύμφωνα με το Discovery News, συνολικά 39 ράβδοι (χυτό μέταλλο σε ορθογώνια τεμάχια) βρέθηκαν κοντά στο ναυάγιο που ανακαλύφθηκε το 1988, που κείτεται σε ρηχά νερά περίπου 300 μέτρα στα ανοικτά των ακτών της Γέλας στη Σικελία.

Ο Sebastiano Tusa, επιστάτης στη Σικελία του Γραφείου Θάλασσας, είπε στο Discovery News ότι οι πολύτιμες χελώνες πιθανότατα ήρθαν στη Σικελία από την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία.

Το 2.600 ετών ναυάγιο που βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας
Σχετικό Θέμα:
Βρέθηκε η Ατλαντίδα, Γιγαντιαίες Σφίγγες και Πυραμίδες στο Τρίγωνο των Βερμούδων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Tusa δήλωσε ότι η ανακάλυψη των ράβδων από ορείχαλκο, που για πολύ καιρό εθεωρείτο ένα μυστηριώδες μέταλλο, είναι σημαντική καθώς "τίποτα παρόμοιο δεν έχει ποτέ βρεθεί". Και πρόσθεσε: "Ξέραμε τον ορείχαλκο από τα αρχαία κείμενα και λίγα διακοσμητικά αντικείμενα".

Η λέξη ορείχαλκος προέρχεται από την ελληνική λέξη ορείχαλκος, που σημαίνει κυριολεκτικά "βουνό χαλκού". Σύμφωνα με τον διάλογο του 5ου αιώνα π.Χ. Κριτίας του Πλάτωνα, ο ορείχαλκος θεωρείτο το δεύτερο μέταλλο σε αξία μετά το χρυσό και υπήρχε και εξορυσσόταν σε πολλά μέρη της θρυλικής Ατλαντίδας στην αρχαιότητα.

Ο Πλάτωνας έγραψε ότι, οι τρεις εξωτερικοί τοίχοι του ναού του Ποσειδώνα και της Κλειτούς στην Ατλαντίδα ήταν επενδυμένοι αντίστοιχα με μπρούτζο, κασσίτερο και ο τρίτος, ο οποίος κάλυπτε το σύνολο της ακρόπολης, "έλαμπε με το κόκκινο φως του ορειχάλκου". Οι εσωτερικοί τοίχοι, κολώνες και τα πατώματα του ναού καλύπτονταν πλήρως από ορείχαλκο και η οροφή ήταν διαφοροποιημένη με χρυσό, ασήμι, και ορείχαλκο. Στο κέντρο του ναού βρισκόταν ορειχάλκινη κολόνα, στην οποία αναγράφονταν οι νόμοι του Ποσειδώνα και τα αρχεία των πρώτων βασιλιάδων υιών του Ποσειδώνα. (Κριτίας 116-119)

Δείτε επίσης:



Οι ορειχάλκινες ράβδοι που βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Γέλας στη Σικελία
Για αιώνες, οι ειδικοί συζητούν για τη σύνθεση και την προέλευση του μετάλλου. Σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, ο ορείχαλκος εφευρέθηκε από τον Κάδμο, έναν Έλληνα της Φοινίκης και μυθολογικό χαρακτήρα. Ο Κάδμος ήταν ο ιδρυτής και πρώτος βασιλιάς της Θήβας, η ακρόπολη της οποίας ονομάστηκε αρχικά Καδμεία προς τιμήν του.

Ο Κάδμος, η ελληνική μυθολογική φιγούρα που λέγεται ότι δημιούργησε τον ορείχαλκο
Ο αρχαίος ορείχαλκος ποικιλοτρόπως κρίθηκε ότι είναι ένα κράμα χρυσού χαλκού, ένα κράμα χαλκού κασσιτέρου, ή ορείχαλκου χαλκού-ψευδάργυρο, ή ένα μέταλλο που δεν είναι πλέον γνωστό. Ωστόσο, στην Αινειάδα ο Βιργίλιος αναφέρει ότι ο θώρακας του Turnus του βασιλιά των Rutuli ήταν «δύσκαμπτος με χρυσό και λευκό ορείχαλκο» και θεωρείτο ότι ήταν ένα κράμα από χρυσό και ασήμι, αν και δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα ποιος ήταν ο ορείχαλκος.

Ο αγώνας μεταξύ του Αινεία και του βασιλιά Turnus
Ο θώρακας του Turnus λέγεται ότι έγινε με χρυσό και λευκό ορείχαλκο- "Ο αγώνας μεταξύ του Αινεία και του βασιλιά Turnus» του Giacomo del Po, Ιταλία, Νάπολη, 1652-1726

Ο ορείχαλκος αναφέρεται επίσης στις «Αρχαιότητες των Εβραίων» (1ος αιώνας μ.Χ.) - Βιβλίο VIII, κεφάλαιο 88 του Ιώσηπου, ο οποίος ανέφερε ότι οι σκάφες στο Ναό του Σολομώντα έγιναν από ορείχαλκος (ή χαλκό που είχε, ομορφιά σαν χρυσό).

Σήμερα, ορισμένοι μελετητές προτείνουν ότι ο ορείχαλκος είναι από ορείχαλκο, το κράμα, που γινόταν κατά την αρχαιότητα στη διαδικασία συγκόλλησης, η οποία επιτεύχθηκε μέσω της αντίδρασης του μεταλλεύματος ψευδαργύρου, με κάρβουνο και μέταλλο χαλκού σε ένα χωνευτήρι.

Η τελευταία ανακάλυψη των ράβδων ορειχάλκου που είχε βρισκόταν για σχεδόν τρεις χιλιετίες στον βυθό της θάλασσας μπορεί να διαλευκάνει τελικά το μυστήριο της προέλευσης και τη σύνθεση αυτού του αινιγματικού μετάλλου.

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://news.discovery.com/history/archaeology/atlantis-legendary-metal-found-in-shipwreck-150106.htm
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Critias_(dialogue)
  3. http://www.opinion.com.bo/opinion/articulos/2015/0108/noticias.php?id=149704
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Cadmus#mediaviewer/File:Kadmos_dragon_Louvre_N3157.jpg
  5. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Fight_between_Aeneas_and_King_Turnus,_from_Virgil%27s_Aeneid_LACMA_M.2000.93.jpg

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Μεγάλη Ανακάλυψη: Ο Ορείχαλκος το μυθικό μέταλλο της Ατλαντίδας βρέθηκε σε αρχαίο ελληνικό ναυάγιο από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'