Το Άγαλμα του Σατανά τοποθετείται πιθανότατα στο Αρκάνσας των ΗΠΑ

Στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί ξανά με την ανέγερση του μνημείου του Σατανά στις ΗΠΑ.
Η εργασίας συνεχίζονται κανονικά και πλέον το μόνο θέμα που έχει μείνει είναι η τοποθέτηση του έξω από κάποιο κυβερνητικό κτήριο δίπλα στο μνημείο των Δέκα Εντολών.
Ελευθερία έκφρασης; Δημοκρατία; Ανεξιθρησκεία;


Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Οκλαχόμα, απάλλαξε το Καπιτώλιο από τα θρησκευτικά μνημεία, βυθίζοντας ταυτόχρονα τα σχέδια μιας ομάδας που υποστηρίζει την τοποθέτηση  του Σατανικού αγάλματος εκεί, και τώρα ελπίζουν να τοποθετήσουν το άγαλμα της θεότητας έξω από το κυβερνείο του Αρκάνσας.


Η Εκκλησία του Σατανά, η οποία τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, ξόδεψε πάνω από 100.000 $ για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το χάλκινο άγαλμα 2.6 μέτρων του Baphomet, το οποίο απεικονίζει τον Σατανά ως μια τραγόμορφη φιγούρα με κέρατα, οπλές, φτερά και γένια. Οι δικαστές της Οκλαχόμα απαγόρευσαν την απεικόνιση των Δέκα Εντολών γύρω από Καπιτώλιο της Οκλαχόμα, και τώρα η Εκκλησία του Σατανά έχει στρέψει την προσοχή της στο Αρκάνσας, όπου οι νομοθέτες φέτος ενέκριναν μια παρόμοια έκθεση των Δέκα Εντολών σε δημόσια ιδιοκτησία.

"Πάντα ήταν σκοπός μας να το πάμε όπου είναι αναγκαίο, όπου είναι απαραίτητο, και όπου ο διάλογος που απαιτείται να λάβει χώρα", δήλωσε ο Lucien Greaves, ένας εκπρόσωπος της ομάδας, η οποία ιδρύθηκε λιγότερο για τη λατρεία του Σατανά και περισσότερο για να τονιστεί η αντίληψη ότι είναι ακατάλληλη η θρησκευτική επιρροή στις κυβερνήσεις.

Δείτε επίσης:


Το βάρους 1,5 τόνου άγαλμα, έχει πίσω του μια ανεστραμμένη πεντάλφα και πλαισιώνεται από αγάλματα δύο μικρών παιδιών που ατενίζουν το πλάσμα, περιλαμβάνει κάθισμα στην αγκαλιά του Σατανά. Η ομάδα ήθελε να προβάλει τη θέση της με την τοποθέτηση του στην Οκλαχόμα Σίτι, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα - σε περίπτωση αμφισβήτησης της νομιμότητας του μνημείου των Δέκα Εντολών, στο Καπιτώλιο- ότι οι διατάξεις των Πολιτειών στο Σύνταγμα των ΗΠΑ απαγορεύουν τα πάντα προς όφελος μιας θρησκείας, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Οι δικαστές είπαν ότι οι Δέκα Εντολές είχαν προφανώς εβραϊκή και χριστιανική χροιά που έκανε το μνημείο αντισυνταγματικό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε εγκρίνει ένα παρόμοιο μνημείο Δέκα Εντολών στο Τέξας, αλλά είχε απαγορέψει παρόμοιες εκθέσεις σε δύο δικαστήρια Κεντάκι. Οι νομοθέτες στο Αρκάνσας και την Οκλαχόμα είχαν πει ότι οι Δέκα Εντολές είχαν παρουσιαστεί για την ιστορική, και όχι για τη θρησκευτική, τη σημασία τους.

Ο Greaves, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Baphomet έχει ως στόχο να εκφράσει την πολυφωνία και την θρησκευτική ελευθερία και χρειάζεται να τοποθετηθεί τώρα δίπλα σε ένα χριστιανικό μνημείο σε μια διαφορετική τοποθεσία, πιθανότατα το Αρκάνσας.

Το άγαλμα του Baphomet δεν φτιάχτηκε στη κόλαση, αλλά στις απόμακρες περιοχές της Φλόριντα - κοντά στη Daytona, συγκεκριμένα.

Ο γλύπτης Mark Porter από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος εργάστηκε πάνω στο άγαλμα του για πέντε μήνες στο χυτήριο της Φλόριντα, είπε αρχικά ότι βρήκε το έργο ανατριχιαστικό.

"Άρχισα να το σκέφτομαι, γιατί δεν μου αρέσει;" είπε ο Porter. "Και στη συνέχεια, afo;y to ej;etaza κάθε μέρα για ένα χρόνο, κατέληξα ότι είναι ακριβώς ότι θα μπορούσε να είναι ο Μίκυ Μάους".

Η έκθεση των Δέκα Εντολών στο Αρκάνσας θα μπορούσε να πάρει μέχρι το τέλος του έτους, που ενώνει άλλα 15 μνημεία στο Καπιτώλιο, είπε ο γερουσιαστής Jason Rapert, ο οποίος έγραψε το νομοσχέδιο που επιτρέπει το μνημείο. Απέρριψε την ιδέα ότι το νομοσχέδιο του θα μπορούσε να καλέσει ακούσια το δαίμονα.

«Η Εκκλησία του Σατανά, ή οι όποιοι ειδωλολάτρες είναι αυτοί, απλώς προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή στον εαυτό τους και είναι απλώς μια εξωφρενική κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με τις ευαισθησίες των ανθρώπων της πολιτείας του Αρκάνσας», είπε ο Rapert. "Κατά τη γνώμη μου, πολλά από αυτά που υποστηρίζουν είναι απεχθή για τον καθημερινό Αμερικανό και σίγουρα για τον καθημερινό πολίτη Αρκάνσας".

Ο Greaves είπε ότι η ομάδα, η οποία θα παρουσιάσει το άγαλμα 25η Ιουλίου στο Ντιτρόιτ, θα αποφασίσει αργότερα εάν θα το τοποθετήσει στο χώρο έξω από το κυβερνείο του Αρκάνσας.

Από το Associated Press
Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα ελληνικά Μαρία Γεωργακοπούλου αποκλειστικά για τα Αόρατα Γεγονότα

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.
Το έργο με τίτλο Το Άγαλμα του Σατανά τοποθετείται πιθανότατα στο Αρκάνσας των ΗΠΑ από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'