Επαναλειτουργεί το CERN κανονικά -Που είναι τώρα ο Πολέμαρχος του Θεού;

Εδώ και πάνω από 1 μήνα λειτουργεί κανονικά ο επιταχυντής αδρονίων του CERN.
Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι ο Θεός σταμάτησε τη λειτουργία του στέλνοντας τον Πολέμαρχο του με τη στολή Νίντζα, διαψεύδονται κατηγορηματικά.


Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε η επιστημονική ομάδα στην Ελβετία μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων (LHC).
Ενθουσιασμένοι είναι οι επιστήμονες στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN για την επαναλειτουργία του Μεγά Επιταχυντή Αδρονίων.

Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για δύο χρόνια.

Το επιστημονικό προσωπικό του CERN επιδιόρθωσε κάποια τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στον επιταχυντή και αναβάθμισε τη λειτουργία του.

«Έχουμε καταφέρει να κάνουμε την πρώτη στροφή με την αριστερόστροφη δέσμη, τη δέσμη 2. Η δέσμη έκανε τις κατάλληλες κινήσεις πέριξ του δακτυλίου και έγιναν ήδη 25 στροφές χωρίς να υπάρξει διακοπή, οπότε αυτό είναι ήδη μια επιτυχία», λέει η επικεφαλής μηχανικός του εγχειρήματος.

Τον 2012, στις ακραίες συνθήκες του επιταχυντή, οι επιστήμονες του CERN κατάφεραν να αποδείξουν την ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς.
Το αποκαλούμενο και «σωματίδιο του Θεού», εξηγεί γιατί τα σώματα έχουν μάζα.

Ο υπόγειος επιταχυντής έχει περίμετρο 27 χιλιομέτρων και διέρχεται κάτω από τα γαλλοελβετικά σύνορα.

Τους τελευταίους 27 μήνες παρέμενε παροπλισμένος προκειμένου να αναβαθμιστεί, ώστε να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στα πειράματα της Φυσικής.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να διερευνήσουμε σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας για να παράξουν υψηλότερα σωματίδια μάζας και επίσης να μειώσουμε τις αποστάσεις. Κάναμε ένα βήμα εμπρός σε ένα πιθανό νέο δρόμο στην Φυσική», υποστήριξε ο Ντέιβ Τσάρλτον, εκπρόσωπος της ομάδας πειραμάτων Άτλας.

Σε όλο αυτό το διάστημα διεξάγονταν δοκιμαστικές συγκρούσεις σωματιδίων ενώ για πρώτη φορά ξεκίνησαν και συγκρούσεις πρωτονίων.

Ουσιαστικά ξεκίνησε η επόμενη φάση λειτουργίας του επιταχυντή με την ενέργεια, που αποτελεί ρεκόρ και τοποθετείται στα 13 τεραηλεκτρονιοβόλτ.

Στόχος όταν αναπτύξουν την πλήρη ταχύτητα να μελετήσουν αναπάντητα έως τώρα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα αν το σωματίδιο Χιγκς είναι μοναδικό ή αποτελεί μέλος μιας οικογένειας συναφών σωματιδίων.

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://gr.euronews.com/2015/04/05/scientists-hail-success-as-hadron-collider-resumes-search-for-dark-universe/



Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'