Τα Καλάσνικοφ made in Greece και γιατί ενοχλούνται τόσο οι "σύμμαχοι"

Η ρωσική πρόταση για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στον εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Από τη μια αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τα ΕΑΣ και ειδικά για το εργοστάσιο στο Αίγιο που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.


Από την άλλη δικαιολογημένα εκφράζεται η άποψη ότι θα προκληθούν μεγάλες και έντονες αντιδράσεις από τους “συμμάχους” αν προχωρήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία με την Μόσχα. Έχουν υπάρξει ήδη μεγάλες αντιδράσεις θα προσθέσουμε εμείς.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά :

* Η πρόταση των Ρώσων δεν προβλέπει υποχρεωτική προμήθεια Καλάσνικοφ για τις ελληνικές ΕΔ. Προβλέπει συμπαραγωγή και πώληση των όπλων σε τρίτες χώρες. Κι επειδή οι “πελάτες” είναι πολλοί η συμφωνία έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ.

•Θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τα ΕΑΣ; Στο ερώτημα πρέπει εμείς οι ίδιοι ως χώρα να δώσουμε μια απάντηση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση κάποιοι που έχουν …φάει το παραμύθι ότι οι δανειστές έχουν “ξεχάσει” τα λουκέτα στα ΕΑΣ αλλά και στην υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Είναι πρωταρχικός τους στόχος να βάλουν λουκέτο παντού κι όχι για να “συμμαζέψουν” τα οικονομικά μας, αλλά για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών του ευρωπαϊκού βορρά. Είναι προφανές ότι το σχέδιο είναι ακόμη και…βίδες να τις αγοράζουμε από εκεί. Κατά προτίμηση από τη Γερμανία για να μην κρυβόμαστε.

•Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επιτύχει μέσω των μέτρων που έχουν επιβάλλει και στην αμυντική βιομηχανία να την οδηγούν σε αργό θάνατο.
Η απαγόρευση προσλήψεων για παράδειγμα. Ακόμη κι αν τα ΕΑΣ πάρουν κάποια μεγάλη παραγγελία οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει θα πρέπει να κάνουν άθλο για να τα βγάλουν πέρα. Λύσεις γι΄ αυτό το πρόβλημα ευτυχώς υπάρχουν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Όμως το αναφέρουμε για να δείξουμε την “ευρωπαϊκή” υποκρισία . Από τη μία δεν έχουν δώσει ούτε μια…σφαίρα παραγγελία στην ελληνική αμυντική βιομηχανία,από την άλλη την “πνίγουν” και τέλος …κάνουν μούτρα όταν προκύψει δουλειά εκτός Δύσης.

•Συνεπώς εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με τα ΕΑΣ και στη συνέχεια με την υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Η υπόθεση των Καλάσνικοφ ίσως να είναι μια ευκαιρία . Πρέπει να την αντιμετωπισουμε σοβαρά.Και να εξηγήσουμε σ΄ όσους συμμάχους και εταίρους ενοχλουνται ότι δεν πρόκειται για… εγκατάλειψη της Δύσης και είσοδο της Ελλάδας στο… “σιδηρούν παραπέτασμα”! Για μια οικονομική και μάλλον συμφέρουσα συμφωνία θα πρόκειται. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αόρατα Γεγονότα
Από το onalert.gr

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'