Επανάσταση των Ρομπότ: 1000 Ειδικοί, μαζί τους και ο Στίβεν Χόκινγκ Προειδοποιούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρομπότ από το Avengers: Age of Ultron
Περισσότεροι από 1.000 ειδικοί τεχνολογίας, επιστήμονες και ερευνητές υπογράφουν επιστολή για τους κινδύνους των αυτόνομων ρομποτικών όπλων.

Στην πιο πρόσφατη κατακραυγή για τους "δολοφόνους ρομπότ", η επιστολή προειδοποιεί ότι «μια στρατιωτική φυλή όπλων AI (τεχνητής νοημοσύνης) είναι μια πολύ κακή ιδέα».


Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ο επιχειρηματίας Elon Musk και ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τα drones δολοφόνοι και τα ρομπότ θα αφήσουν την Ανθρωπότητα "Εντελώς Ανυπεράσπιστη".


«Τα drones με αυτογνωσία», όπως φαίνονται στο Call of Duty: Advanced Warfare

Η επιστολή παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στις 29 Ιουλίου 2015.

"Τα ρομπότ δολοφόνοι" αποτελούν σήμερα αντικείμενο πολλών συζητήσεων και πρόσφατα συζητούνται από επιτροπές στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης για ορισμένους τύπους αυτόνομων ρομποτικών όπλων.

Τώρα, οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για ειδική απαγόρευση για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη διαχείριση όπλων που θα είναι «πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο».

"Ακριβώς όπως οι περισσότεροι χημικοί και βιολόγοι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την κατασκευή χημικών ή βιολογικών όπλων, οι περισσότεροι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την κατασκευή όπλων τεχνητής νοημοσύνης- και δεν θέλουν άλλοι να αμαυρώσουν τον τομέα τους με τον τρόπο αυτό", προσθέτουν.

Ο καθηγητής του MIT Νόαμ Τσόμσκι, ο επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης της Google, Demis Hassabis και o ειδικός συνείδησης Daniel Dennett, μεταξύ άλλων, υιοθετούν την επιστολή.

Το κείμενο, το οποίο έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο από το Ινστιτούτο Future of Life (FLI), θα παρουσιαστεί στους συνέδρους του Διεθνούς Κοινοί Συνεδρίου Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μπουένος Άιρες.
Δείτε επίσης:
"Ρώτα με οτιδήποτε σχετικά με τη Τεχνητή Νοημοσύνη"

Ο καθηγητής Χόκινγκ, που υπογράφει την επιστολή, συμμετέχει τελευταία σε συνεδρία "Ρώτα με οτιδήποτε σχετικά με τη Τεχνητή Νοημοσύνη" (AMA) στο MySpace, στην οποία συλλέγει ερωτήσεις σχετικά με το "να γίνει το μέλλον της τεχνολογίας πιο ανθρώπινο".

Θα απαντήσει σε επιλεγμένες ερωτήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά δεν έχει ακόμη αναρτήσει την πρώτη απάντησή του.

Τον Δεκέμβριο, ο καθηγητής Χόκινγκ δήλωσε ότι ανησυχεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας.

«Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν (την τεχνητή νοημοσύνη) και θα πρέπει να αντικατασταθούν», είπε.

Αλλά ο Eric Horvitz -επικεφαλής Έρευνας της Microsoft που υπέγραψε την επιστολή εναντίον των αυτόνομων ρομποτικών όπλων -επίσης ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο για την υπεράσπιση των άλλων ερευνών τεχνητής νοημοσύνης.



«Δείτε πόσοι υπολογισμοί έχει γίνει για την κοινωνία μας, για τα κοινωνικο-οικονομικά, σε εφαρμογές όπως η υγειονομική περίθαλψη -είναι απίστευτο. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τόσα πολλά πράγματα», είπε.

«Με την τεχνητή νοημοσύνη έρχονται πολλές ελπίδες, πολλάτα πιθανά οφέλη και επίσης κάποιες ανησυχίες.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στην πορεία, αλλά περιμένω σε μεγάλο βαθμό θετικά και ευεργετικά αποτελέσματα να προέλθουν από την έρευνα αυτή σε μεγάλο βαθμό γιατί την καθοδηγούμε».

Πρέπει να το δεις:
Ρομπότ Άρπαξε και συνέτριψε εργάτη σε εργοστάσιο της Volkswagen

Ο Έλεγχος

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε σε δήλωσή του ότι όλες οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργούν σήμερα, "σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο".

«Σαφώς καθορισμένοι κανόνες εμπλοκής του Ηνωμένου Βασιλείου διατυπώνονται σε αυτή τη βάση».

"Ως εκ τούτου, υπάρχει πάντα ένα «άνθρωπος στο βρόχο», στον έλεγχο του συστήματος".

«Το στρατιωτικό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετέχει και πάντα θα συμμετέχει στην απόφαση να χρησιμοποιεί όπλα και στην πράξη του αφοπλισμού των οπλικών συστημάτων», ανέφερε.

Τον Μάιο του 2015, ένας επιστήμονας πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkley, ο Stuart Russell είχε επίσης προειδοποιήσει κατά των Ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι τα όπλα αυτά θα αφήσουν την ανθρωπότητα «εντελώς ανυπεράσπιστη». Ο Στίβεν Χόκινγκ, επίσης, υποστηρίζει τα ευρήματα του καθηγητή Russell και προειδοποιεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη "θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής".

Συγγραφή-Επιμέλεια-Μεταφράσεις και Απόδοση κειμένων 
ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://futureoflife.org/AI/open_letter_autonomous_weapons

Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'