H NASA διαψεύδει: Κανένας αστεροειδής δεν θα συγκρουστεί με τη Γη τον Σεπτέμβριο -Μέρος Πέμπτο

Η NASA διαβεβαιώνει ότι οι κάτοικοι της Γης μπορούν να κοιμούνται ήσυχα: κανένας τεράστιος αστεροειδής δεν απειλεί να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας και να καταστρέψει την Αμερική τον Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στις σχετικές φήμες που έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο.


Συνέχεια από το Τέταρτο Μέρος, το Πρώτο Μέρος, το Δεύτερο Μέρος, το Τρίτο Μέρος

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση, ούτε ίχνος απόδειξης, ότι υπάρχει κίνδυνος ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη αυτήν την περίοδο» τόνισε ένας εκπρόσωπος της NASA, ο Πολ Τσόντας, στο μπλογκ του προγράμματος της υπηρεσίας που επικεντρώνεται στην ανίχνευση κομητών και αστεροειδών.

Όλοι οι αστεροειδείς που είναι γνωστοί στους επιστήμονες αυτή τη στιγμή υπάρχει μόλις 0,01% πιθανότητα να εισέλθουν σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη κατά τη διάρκεια των 100 επόμενων ετών, εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Η επίσημη ανακοίνωση της NASA για το θέμα εδώ.

«Εάν υπήρχε ένα αντικείμενο με ένα τόσο μεγάλο μέγεθος που θα προκαλούσε αυτούς του είδους την καταστροφή τον Σεπτέμβριο, θα είχαμε ήδη δει κάτι» προσέθεσε ο Πολ Τσόντας.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία θέλει να διαψεύσει το όργιο των φημών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ένας αστεροειδής αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη το διάστημα μεταξύ της 15ης και της 30ής Σεπτεμβρίου σε περιοχή κοντά στο Πόρτο Ρίκο, στην θάλασσα της Καραϊβικής.

«Η NASA ανιχνεύει, εντοπίζει και καταγράφει τις περιγραφές των αστεροειδών και των κομητών που περνούν σε απόσταση 48 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη χάρη στα τηλεσκόπια που έχει εγκαταστήσει στο έδαφος ή στο διάστημα» διευκρινίζεται στο μήνυμά της.

Υπενθυμίζοντας τις πολυάριθμες καταστροφολογικές ανακοινώσεις του παρελθόντος βάση των οποίων το τέλος του κόσμου έφθανε, όπως το 2012 με το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, η αμερικανική υπηρεσία υπενθυμίζει ότι τελικά τίποτα δε συνέβη, «όπως ακριβώς η NASA είχε ανακοινώσει».

«Για ακόμη μια φορά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ένας αστεροειδής ή ένα οποιοδήποτε άλλο ουράνιο αντικείμενο βρίσκεται σε μία τροχιά σύγκρουσης με τη Γη» υπογράμμισε ο Πολ Τσόντας.

Ωστόσο δεν παύει να παραμένει γεγονός ότι η NASA πραγματοποίησε άσκηση κατάρριψη αστεροειδούς πριν λίγους μήνες.

Επιπλέον παραμένει η προφητεία του Efrain Rodriguez, δηλαδή η προσπάθεια της NASA να καθησυχάσει την κοινή γνώμη δεν αναιρεί την προφητεία του "αγίου" για πολλούς λατινοαμερίκανους. Η προφητεία θα μπορούσε να εκπληρωθεί αφού οι πιθανότητες υπάρχουν και σύμφωνα με τη NASA απλώς είναι ελάχιστες.

Συνεχίζεται
Σύνταξη-Επιμέλεια Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.nasa.gov/jpl/nasa-there-is-no-asteroid-threatening-earth

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'