Αέριος Γίγαντας (ο Nibiru;) εξορίστηκε από το Ηλιακό μας σύστημα μετά από σύγκρουση με τον Ποσειδώνα


Νέα μελέτη κάνει λόγο για άγνωστο γίγαντα αερίων στο ηλιακό μας σύστημα.
Τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες έχουν προτείνει την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, ενώ μία μελέτη κάνει λόγο για δύο έξτρα πλανήτες σε σχέση με όσους υπάρχουν σήμερα. Κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι ο/οι πλανήτες αυτοί καταστράφηκαν κατά την διεργασία σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος πέφτοντας πάνω σε άλλους ενώ άλλες θεωρούν ότι ο Δίας με τη βαρυτική ισχύ του εξόρισε αυτόν/αυτούς τους πλανήτες από το ηλιακό μας σύστημα. Μια νέα μελέτη αναφέρει την παρουσία ενός γίγαντα αερίου ο οποίος εξορίστηκε αφού βγήκε από τη τροχιά του μετά από σύγκρουση με τον Ποσειδώνα.


Το μυστήριο

Ο Ντέιβιντ Νεσβόρνι, αστρονόμος του Southwest Research Institute στις ΗΠΑ αποφάσισε να μελετήσει ένα από τα πιο μυστηριώδη σώματα του ηλιακού μας συστήματος. Πρόκειται για μια ομάδα αστεροειδών με την ονομασία kernel που βρίσκονται στην ζώνη αστεροειδών Κουίπερ στις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος. Οι αστεροειδείς kernel σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αστεροειδείς της ζώνης Κουίπερ κινούνται ομαδοποιημένα έχοντας μια τροχιακή κίνηση γύρω από τον Ήλιο παρόμοια με εκείνη ενός πλανήτη. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Με ποιόν πλανήτη συγκρούστηκε ο Ποσειδώνας τελικά; Μήπως ήταν ο Tyche; ο Nemesis;
Ο Τyche είναι ο Nibiru;
Δείτε επίσης:


Η (πιθανή) εξήγηση

Ο Νεσβόρνι πραγματοποιώντας προσομοιώσεις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αστεροειδείς kernel πριν από περίπου τέσσερα δισ. έτη (όταν το ηλιακό σύστημα βρισκόταν σε νηπιακή ηλικία) βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από τον Ποσειδώνα ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετική θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα. Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε ο Νεσβόρνι ο Ποσειδώνας βρισκόταν 300 εκ. χλμ πιο κοντά στον Ήλιο από ό,τι σήμερα. Όμως συνέβη μια σύγκρουση πλανητών και o Ποσειδώνας μετακινήθηκε και μάλιστα απότομα με αποτέλεσμα οι αστεροειδείς kernel να ξεφύγουν από την βαρυτική έλξη του πλανήτη και να καταλήξουν στη ζώνη Kουίπερ διατηρώντας όμως την «πλανητική» τροχιακή τους κίνηση.

Εδώ ο Tyche με την περίεργη τροχιά του.

Ο Νεσβόρνι εκτιμά ότι η μετακίνηση του Ποσειδώνα ήταν αποτέλεσμα ενός βίαιου φαινομένου που συνέβη στο ηλιακό μας σύστημα και πιο συγκεκριμένα την εκδίωξης έξω από αυτό ενός μεγάλου πλανήτη αερίου από τον Δία. Η μελέτη που προσφέρει νέα δεδομένα για την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος θα δημοσιευθεί σε προσεχές τεύχος της επιθεώρησης «The Astronomical Journal».

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://news.sciencemag.org/space/2015/08/our-early-solar-system-may-have-been-home-fifth-giant-planet
  2. http://iopscience.iop.org/1538-3881/150/3/68


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'