Ελλάδα και Ιράν έδωσαν άδεια στη Ρωσία για υπερπτήσεις με προορισμό τη Συρία σύμφωνα με το ρωσικό Πρακτορείο TASS

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα η Ελλάδα έδωσε στη Ρωσία το πράσινο φως να κάνει χρήση του εναερίου χώρου της για υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία από την 31η Αυγούστου.


Το αίτημα, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, αφορά την περίοδο από την 1η έως την 24η Σεπτεμβρίου.

Ανάλογη συμφωνία υπάρχει μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξε δυσφορία της Ρωσίας μετά την μελέτη αιτήματος των ΗΠΑ από την Αθήνα να μην επιτρέψει την διέλευση των Ρωσικών αεροπλάνων, ωστόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα επεσήμανε ότι «Όχι μόνον δεν εξεφράσθη δυσφορία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό σχόλιο προς την ελληνική κυβέρνηση, από οιαδήποτε πλευρά, σχετικά με το ζήτημα χορήγησης άδειας υπερπτήσης του ελληνικού εναερίου χώρου, αλλά, αντιθέτως, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως οι χειρισμοί της Ελλάδας στο θέμα αυτό».

Δείτε επίσης:

Η Βουλγαρία απαγόρευσε τις ρωσικές υπερπτήσεις, εκφράζοντας ανησυχία για το φορτίο των αεροσκαφών και τόνισε ότι θα τις επιτρέψει μόνο αν το φορτίο ελέγχεται σε βουλγαρικά αεροδρόμια.

Τελικώς όλα δείχνουν πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την οδό του Ιράν καθώς η Βουλγαρία εξακολουθεί να κρατά κλειστό τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροπλάνα

Αόρατα Γεγονότα
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'