Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Η Ένορκη Βίβλος του Ονωρίου

Επίσης γνωστό ως Liber Juratus Honorii, η Ένορκη Βίβλος του Ονωρίου είναι ένα μεσαιωνικό γριμόριο αμυντικής τελετουργικής μαγείας και φημολογείται ότι ήταν έργο του Ονωρίου των Θηβών [1], μια μυστηριώδης, ενδεχομένως μυθολογική φιγούρα που δεν έχει εντοπιστεί ποτέ.
Το βιβλίο ξεκινά με μια καυστική κριτική της Καθολικής Εκκλησίας. Η Εκκλησία, ένθερμος εχθρός των σκοτεινών τεχνών, έχει διαφθαρεί από τον διάβολο, του οποίου στόχος είναι να καταδικάσει την ανθρωπότητα [2] αποκρύπτοντας τον κόσμο τα οφέλη της μαγείας.

Η Ένορκη Βίβλος απαιτεί υψηλές απαιτήσεις από όσους την εξασκούν. Μόνο τρία αντίτυπα του βιβλίου μπορούν να γίνουν, όποιος έχει στην κατοχή του το βιβλίο και δεν μπορεί να βρει έναν άξιο μάγο να το κληρονομήσει πρέπει να το πάρει στον τάφο του, και όλοι οι οπαδοί πρέπει να είναι "εντελώς να αντέχουν χωρίς τη συντροφιά γυναικών" [3].

Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Pseudomonarchia Daedonum
Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Το Σολομωνικό Γριμόριο Ars Notoria
Αρχαία Βιβλία Μαγείας που υπόσχονται Υπερδυνάμεις: Arbatel De Magia Veterum
Galdrabok: Το βιβλίο της Ισλανδικής Μαγείας των Ρούνων
Αρχαία Μαγικά Βιβλία που υπόσχονται Υπερδυνάμεις -Το Ars Almadel
Αρχαία Μαγικά Βιβλία -Το Γαλλικό βιβλίο της Μαγείας
Αράβικη Μαγεία – Οι Γητειές Των Τζίνι !
Οι Ελληνικοί Μαγικοί Πάπυροι -Η Αλήθεια για τους Οξυρρύγχειους Παπύρους

Όπως και πολλά άλλα γριμόρια, οι τελετουργίες του επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην επίκληση αγγέλων, δαιμόνων, και άλλων πνευμάτων για την απόκτηση γνώσης και δύναμης. Με την επανάληψη μακροσκελών λόγων, σε αυτόν που το εξασκεί υπόσχονται πλούτος από σπινθηρίζουσες ικανότητες. Οι δυνάμεις αυτές κυμαίνονται από τα απίθανα (προκαλώντας πλημμύρες και καταστροφές βασιλείων) προς το απόκοσμο (βλέποντας το καθαρτήριο και γνώση της ώρας του θανάτου). Μεταξύ των πιο κακόβουλων από ξόρκια του είναι αυτά που "ρίχνουν ασθένειες σε όποιον θέλεις", "προκαλούν διχόνοια και αντιπαράθεση" και "που σκοτώνουν όποιον θέλεις".

Σύνταξη-Επιμέλεια Αριστοτέλης Φωκάς για τα Αόρατα Γεγονότα
Παραπομπές:

  1. http://www.esotericarchives.com/juratus/juratus.htm
  2. http://books.google.com/books?id=XJixAwAAQBAJ&pg=PA38&dq=sworn+book+of+honorius&hl=en&sa=X&ei=J580VLSVAoOqogTn3oKACA&ved=0CDAQ6AEwAg#v=onepage&q=sworn%20book%20of%20honorius&f=false
  3. http://books.google.co.uk/books?id=J47svlL2pFQC&pg=PA108&dq=Honorius+of+Thebes&hl=en&sa=X&ei=mAQ2VNLsMc7esASPnYGoBg&ved=0CFsQ6AEwCg#v=onepage&q=Honorius%20of%20Thebes&f=false

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.
DMCA.com Protection Status Άδεια Creative Commons

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'