To Ψέμα –Αποκαθήλωσαν την εικόνα της Παναγίας -Kαι το ρατσιστικό παραλήρημα Γεωργιάδη

Το άρθρο της neapolisnews.gr ισχυρίζεται πως μετανάστες, κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, απαίτησαν ακόμα από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες και ποδοπάτησαν τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης.

Πρώτα θα διαβάσουμε το άρθρο, πριν περάσουμε στη διάψευση


Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τους προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούποληςπρος σίτισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί τοΚλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.

https://archive.is/IZIsU

Η Πρώτη διάψευση έρχεται από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Χρυσόστομο Μπένο.

«Με αισθήματα έκπληξης, διάβασα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος Νεάπολης – Καβάλας, πως οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους παραδοχή! Ταυτόχρονα, στο ως άνω δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες, τάχα, ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους…!
Διαψεύδω, ρητώς και κατηγορηματικώς, ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως καθώς και ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού την ως άνω «είδηση»!
Προ αυτής της περίεργης δημοσιεύσεως, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος της.»

https://www.facebook.com/xrysostomosmpeno

https://archive.is/TFwH0


και εδώ:

Η Δεύτερη διάψευση από την Ιερά Μητρόπολη 

Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος Νεάπολις – Καβάλας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους, η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικώς την εν λόγω είδηση ως απολύτως ανακριβή.


  •     Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση.
  •     Ουδέποτε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διένειμε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων.
  •     Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.


Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους.

Πριν από αυτή τη περίεργη δημοσίευση, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος.

Παρακαλούμε δε τον διευθυντή της εφημερίδας Νεάπολις για την δημοσίευση του ως άνω δελτίου στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

http://imelef.gr/archives/5015

Η Τρίτη διάψευση από τον Δήμο

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νεάπολις περί καθαίρεσης της εικόνας της Παναγίας από τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης και περί απαγόρευσης κωδωνοκρουσιών από τους ιερούς ναούς της Ελευθερούπολης είναι ψευδές. Τα δε υποτιθέμενα ρεπορτάζ και μαρτυρίες από ανώνυμες πηγές αστεία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι του Δήμου ( αιρετοί και εργαζόμενοι), οι ιερείς των ιερών ναών της Μητρόπολης Ελευθερούπολης και οι εκατοντάδες των εθελοντών που καθημερινά επισκέπτονται το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ποτέ δεν διαπίστωσαν τέτοιου είδους συμπεριφορά από τους πρόσφυγες και κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο Χριστιανός από όλους τους προαναφερθέντες.

Η εφημερίδα λοιπόν θα πρέπει με πρωτοσέλιδο να διαψεύσει με αντίστοιχο τρόπο το σημερινό της πρωτοσέλιδο - δημοσίευμα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το δημοσίευμα κρίνεται ύποπτο και υποβολιμαίο.

http://www.neapolisnews.gr

Και η φωτογραφία από το γυμναστήριο στην οποία η εικόνα βρίσκεται στη θέση της


Ρατσιστικό Παραλήρημα Γεωργιάδη με αφορμή την ψεύτικη είδηση


Πάλι καλά που αναγνώρισε τουλάχιστον ότι υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, γιατί το να πάρει πίσω τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά του σχόλια, δεν συνάδει με τις ιδέες του.

Ο κ. Γεωργιάδης, λοιπόν, έκανε λόγο για «ισλαμική αθλιότητα» και κάλεσε τους πολίτες σε «μηδενική ανοχή» κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Προς επίρρωσιν των λεγομένων του επικαλέσθηκε ανάρτηση ενός site (defence-point.gr), το οποίο ανέφερε πως πρόσφυγες κατέβασαν από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης την εικόνα της Παναγιάς.

Έτσι, έσπευσε να γράψει στο Twitter: «Ισλαμική αθλιότητα στη Β. Ελλάδα, ΜΗΝ τους ανέχεστε!  Μα είναι δυνατόν να ισχύει;»

 

 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει αν η είδηση ήταν αληθινή. Του έφτανε πως του δόθηκε μια αφορμή για να εκφραστεί. Νωρίτερα βέβαια ο Δήμος Παγγαίου είχε διαψεύσει την είδηση, όπως και η τοπική ηγεσία της εκκλησίας.

Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Γεωργιάδης δημοσίευσε και τη διάψευση. «Οφείλω να παρουσιάσω και τη διάψευση του Δήμου», έγραψε, αρνούμενος ωστόσο να διαγράψει την αρχική ψευδή ανάρτησή του

 
Αόρατα Γεγονότα
Με πληροφορίες από το ellinikahoaxes.gr
 

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'