Η Ψηφιακή Αθανασία είναι εδώ -Έτοιμοι να γίνουν Αθάνατοι 31.000 άνθρωποι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μεταφορά αναμνήσεων και γιατί όχι ακόμα και συνείδησης (του «εγώ») από τον άνθρωπο στον υπολογιστή και έπειτα στο ρομπότ, στο ανδροειδές ή στον κλώνο, έρχεται με πολύ γρήγορα άλματα.
Δεν είναι μακριά ο καιρός που η ανθρώπινη συνείδηση θα μεταφέρεται σε ρομπότ, ανδροειδές ή κλώνο, καθιστώντας τον άνθρωπο ή έστω αυτούς που έχουν τα λεφτά να πληρώσουν Αθάνατους.

«Γίνε ψηφιακά αθάνατος»: Η ιστοσελίδα της Eternime έχει τη δική της πρόταση.


Πρόκειται για μία start-up επιχείρηση, που σκοπό έχει να δημιουργήσει τη δυνατότητα ψηφιακής αποθήκευσης των αναμνήσεων και της προσωπικότητας ενός ατόμου σε ψηφιακή μορφή μέχρι και την ημέρα του θανάτου του. Οι άνθρωποι της εταιρείας ελπίζουν να τροφοδοτήσουν με δεδομένα ρομπότ που θα έχουν την ικανότητα να συνομιλούν με τον χρήστη. Στην ουσία θα συνδιαλέγονται με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Περισσότερα
• Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για το θέμα
• Τα 9 στάδια της μετάβασης στον άλλο κόσμο
• Η Υπόθεση Cyborg


Η ιστοσελίδα περιγράφει την υπηρεσία ως «μία βιβλιοθήκη που αντί για βιβλία έχει ανθρώπους». Φανταστείτε να ανοίγεται τον υπολογιστή σας και να μιλάτε με τους παλιούς σας φίλους, συγγενείς ή και συναδέλφους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Σύμφωνα με τον Guardian, η Eternime θίγει ένα πολύ προσωπικό ζήτημα, όπως είναι η απώλεια αγαπημένων προσώπων.


Η τηλεοπτική σειρά φαντασίας Black Mirror, που ασχολείται με ζητήματα υψηλής τεχνολογίας, έχει ήδη παρουσιάσει ένα εύλογο σενάριο, το οποίο θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και αρνητικές συνέπειες. Οι άνθρωποι που θα μιλούν με τα αγαπημένα τους «νεκρά» πρόσωπα θα περνάνε πολύ χρόνο με τις εικονικές αναπαραστάσεις των αγαπημένων τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν αρκετό χρόνο να ζήσουν την δική τους ζωή. Ακόμη χειρότερα, η τεχνητή νοημοσύνη ενδέχεται να αναπτύξει τη δική της προσωπικότητα, ανεξαρτήτως του νεκρού.

Όμως η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι ήδη 31,000 άνθρωποι έχουν υπογράψει για να ανέβει η προσωπική τους ταυτότητα στο διαδίκτυο. Το μέγεθος αυτό δεν είναι τεράστιο αλλά είναι αρκετό για να προχωρήσει η εταιρεία.

Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον θάνατο, ποτέ δεν βασίστηκε στη λογική. Άνθρωποι συνομιλούν με ταφόπλακες ή με τις στάχτες των αγαπημένων τους, ενώ άλλοι κρατούν τα ρούχα του αγαπημένου τους προσώπου μέσα σε ένα κουτί για πολλά χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Είστε έτοιμοι για την Αθανασία;

Άλλωστε Ποιος δεν θέλει να ζήσει για πάντα;



Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας. 

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'