Τέσσερις νεκροί από την επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ των οποίων, ένας αστυνομικός και ο φερόμενος ως δράστης, καθώς και 20 τραυματίες, είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα όχημα παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον μια γυναίκα και προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε άλλα άτομα, ενώ περίπου την ίδια στιγμή, άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, πριν δεχθεί πυρά, έξω από το κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης
• Επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί: «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ» φώναξε ο δράστης
• Παρίσι: Πυροβολισμοί κι ένας νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί - Διακόπηκαν οι πτήσεις
• Η «σκιά» της RAF πλανάται πάνω από τη Γερμανία

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».

Μία γυναίκα ανασύρθηκε από τον ποταμό Τάμεση με σοβαρά τραύματα.

Tο κτίριο του κοινοβούλιο, το οποίο τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και διέκοψε όλες τις εργασίες του, εκκενώθηκε στη συνέχεια.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε δήλωσε τη θλίψη του για τα γεγονότα στη βρετανική πρωτεύουσα. «Φρικτές εικόνες από το Λονδίνο. Η ίδια η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε. Οι σκέψεις μας είναι με το βρετανικό λαό», σχολίασε.

Φυγαδεύτηκε η Μέι
Ασφαλής είναι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.
Μόλις έγιναν γνωστές πληροφορίες για πυροβολισμούς έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι, συνοδευμένη από πάνοπλους αστυνομικούς, φυγαδεύτηκε από το χώρο και πλέον έχει επιστρέψει στο γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Συνεδρίαση υπό τη Μέι 
Το Fox News μεταδίδει ότι η κ. Μέι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από το γραφείο της ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι σε μερικές ώρες η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ηγηθεί έκτακτης συνάντησης της ομάδας ασφαλείας COBR.
«Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση COBR αργότερα σήμερα» δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προεδρεύσει απόψε μιας συνεδρίασης της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Ντάουνινγκ Στριτ. Η συνεδρίαση της COBR θα γίνει «απόψε» στο γραφείο της Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ, ανέφερε μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Μέι, «καταδικάζοντας την επίθεση».

Το βρετανικό κοινοβούλιο παραμένει αποκλεισμένο.

Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'