O πρώτος οίκος ανοχής με κούκλες στην Ισπανία

Η εποχή των ρομπότ έρχεται. Είναι πλέον γεγονός ότι η realdoll κατασκευάζει καταπληκτικές κούκλες για 6.000 $, που πολύ εύκολα τις μπερδεύει κάποιος με αληθινές γυναίκες ή άντρες. Μια νέα πρόταση στο σεξ επί πληρωμή έρχεται από την Ισπανία. Συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη άνοιξε ο πρώτος οίκος ανοχής, ο οποίος προσφέρει στους πελάτες αντί για την συντροφιά αληθινών γυναικών, κούκλες από σιλικόνη.


Το κλαμπ «Lumi Dolls», έχει ήδη μεγάλη επιτυχία παρότι πρόσφατα άνοιξε για το κοινό. Οι πελάτες κλείνουν ραντεβού ημέρες νωρίτερα, ενώ τα ραντεβού μπορούν να κανονιστούν και για ολόκληρες νύχτες ή ακόμη και για ζευγάρια. Οι γυναίκες είναι επίσης ευπρόσδεκτες στον οίκο.

Το κόστος για να περάσει ένας πελάτης μια ώρα με την κούκλα της αρεσκείας του είναι περίπου 80 ευρώ, τιμή η οποία ισχύει ως «προσφορά γνωριμίας», καθώς το κόστος αναμένεται να αυξηθεί στα 120 ευρώ περίπου η ώρα.

Διαβάστε επίσης

• Κίνα: Ο πρώτος γάμος ανθρώπου με ρομπότ
• Έρχεται το σεξ με Ρομπότ και είναι αναπόφευκτο (ΒΙΝΤΕΟ)
• Εξέγερση των Μηχανών: Τα ρομπότ και όχι οι μετανάστες απειλούν την δουλειά σας
• Ιαπωνία: Ρομπότ έδωσε εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο

Όσον αφορά στις συνθήκες καθαριότητας, οι κούκλες απολυμαίνονται ύστερα από κάθε χρήση, ενώ ο οίκος συμβουλεύει τους πελάτες να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά την επαφή με τις κούκλες, για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών.

Το κλαμπ προσφέρει τέσσερις διαφορετικές κούκλες, με χαρακτηριστικά από διαφορετικές εθνικότητες. Προσφέρει λοιπόν την ξανθή Κάτυ, την ασιατικής καταγωγής Λίλη, την σκουρόχρωμη Λέιζα και την Άκι, η οποία μοιάζει με ένα ιαπωνικό anime. Κάθε μια κοστίζει 5.000 ευρώ και ζυγίζει 40 κιλά.

Η Κάτυ

Η Λίλη 
 Η Λέιζα

Η Άκι

Περιγράφοντας τον οίκο ανοχής ως «το πρώτο πρακτορείο για κούκλες του σεξ», το «Lumi Dolls» γράφει στην ιστοσελίδα του: «Είναι εντελώς αληθοφανείς κούκλες, και στην κίνηση των αρθρώσεων και στο άγγιγμα, που θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε τις φαντασιώσεις σας χωρίς κανένα όρια. Αυτές οι κούκλες του σεξ θα κάνουν την εμπειρία σας πιο απολαυστική, διασκεδαστική και ερωτική».

Τι λένε όμως οι γυναίκες για αυτό;
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα YouGov.uk, γυναίκες ερωτήθηκαν εάν θα θεωρούσαν ότι ο σύντροφος τους τους απάτησε επειδή έκανε σεξ με κούκλα. Το 28% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα το θεωρούσε, ενώ το 33% δεν θα το θεωρούσε όμως θα ήταν κάπως άβολο. Το 10% θα ήταν εντάξει με αυτό, δεν θα τους πείραζε. Το 4% απάντησε «Άλλο», ενώ το 25% απάντησε «δεν ξέρω, δεν θέλω να απαντήσω».


Ωστόσο, παρόλο που το Lumi Dolls είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τον χώρο, ανήκει στην όλο και αυξανόμενη βιομηχανία αληθοφανών σεξουαλικών συντρόφων από πλαστικό και σιλικόνη, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί περισσότερο με την συνδρομή της ρομποτικής τεχνολογίας.

Mε δεδομένο ότι οι υπερ-ρεαλιστικές αυτές κούκλες και η τεχνολογία που τις παράγει εξελίσσονται διαρκώς, σε σημείο που θεωρητικά, το όριο μεταξύ μηχανής και ανθρώπου σύντομα θα είναι δυσδιάκριτο, θα έχει νόημα να μιλήσουμε αργά ή γρήγορα για πατριαρχική καταπίεση στην οποία υπόκεινται τα θηλυκά ρομπότ, και για εκμετάλλευσή τους από την καπιταλιστική πατριαρχία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόσφατα ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε ότι τα ρομπότ που αντικαθιστούν ανθρώπους στην εργασία τους θα πρέπει να πληρώνουν φόρους. Κάτι που εγείρει το ερώτημα: θα πρέπει τα συγκεκριμένα sex robots να πληρώνουν φόρους τώρα που αντικαθιστούν τη γυναικεία σεξουαλική εργασία; Επίσης ένας Κινέζος παντρεύτηκε ήδη ένα θηλυκό ρομπότ.

Και τι θα συμβεί άραγε, αν όπως θα έλεγε ο Σλαβόι Ζίζεκ, και οι άντρες άρχιζαν να στέλνουν ανδρικά σεξουαλικά ρομπότ στη θέση των ιδίων, για να κάνουν σεξ με τα θηλυκά ρομπότ, ώστε να μην σπαταλάνε χρόνο (εις βάρος και της παραγωγικότητάς τους, στα πλαίσια του καπιταλισμού) σε άσκοπες ασχολίες όπως το σεξ;

Είναι πλέον γεγονός ότι η realdoll κατασκευάζει καταπληκτικές κούκλες για 6.000 $, που πολύ εύκολα τις μπερδεύει κάποιος με αληθινές γυναίκες ή άντρες.

Νέες σεξουαλικές (ή μήπως οι παλιές με νέο περιτύλιγμα;) οντολογίες, νέες υποκειμενικότητες που συνεπάγονται ερωτήματα όχι μόνο για τον φεμινισμό, αλλά και ευρύτερα ηθικά και φιλοσοφικά ερωτήματα, τα οποία έχουν αρχίσει να θίγουν σειρές όπως το Westworld, αλλά έχουν θίξει ήδη ταινίες όπως το Blade Runner, και συγγραφείς όπως ο Asimov και ο Philip K. Dick.

Η εποχή των ρομπότ έρχεται.

Περικλής Παπαδόπουλος για τα Αόρατα Γεγονότα

Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'