Συχνή εκσπερμάτωση για αποφυγή καρκίνου του προστάτη -Για να μείνεις εκτός νόσου... μοναχός σου εκτωνόσου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι άντρες κατηγορούνται,  πως η σκέψη τους γυρίζει διαρκώς γύρω από το σεξ...
Ωστόσο ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχονται να αλλάξουν την αρνητική σας στάση απέναντι σε αυτή τη συνήθεια του αντρικού φύλου και υποστηρίζουν, ότι οι άντρες που εμπλέκονται σε σεξουαλικές πράξεις και εκσπερματώνουν, μπορούν να νικήσουν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα υγείας.


Είναι θέμα υγείας!

Και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον προστάτη. Είναι ένα ευαίσθητο αλλά σημαντικό θέμα για όλους τους άνδρες. Ο αδένας που παράγει το σπέρμα είναι προφανώς πολύ σημαντικός, αλλά τα προβλήματα στην περιοχή είναι όλο και πιο συχνά στους άνδρες άνω των 50 ετών. Ένας διογκωμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει συχνή και οδυνηρή ούρηση και επιπλέον ο καρκίνος του προστάτη είναι πλέον ο τρίτος συνηθέστερος καρκίνος στους Αμερικανούς άνδρες.

Διαβάστε επίσης
• Απλό φάρμακο μειώνει έως και 50% τις καρδιακές παθήσεις
• Stress και σωματική καταπόνηση διπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφράγματος!
• Ξαναλέμε: Το πρώτο εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας παγκοσμίως είναι ελληνικό

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν και ανέλυσαν στοιχεία από 31,925 υγιείς άντρες για 18 ολόκληρα χρόνια. Οι συμμετέχοντες αυτοί συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα της εκσπερμάτισής τους.

Η μηνιαία συχνότητα εκσπερμάτισης αξιολογήθηκε σε άνδρες ηλικίας 20 έως 29, 40 έως 49 ετών, αλλά και το έτος πριν από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Η εκσπερμάτιση αυτή ήταν είτε αποτέλεσμα της σεξουαλικής πράξης των συμμετεχόντων είτε αποτέλεσμα αυνανισμού.

Πόσες φορές
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συχνότητα που πρέπει να γίνεται η εκσπερμάτιση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 φορές το μήνα.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που εκσπερματίζουν 21 ή και περισσότερες φορές το μήνα, έχουν κατά 33% μικρότερες πιθανότητας να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει γιατί βοηθά τόσο πολύ, αλλά τα αρχικά ευρήματα τους κάνει να συμπεραίνουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό.

Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να εκσπερματώνει ένας άντρας το μήνα -Ειδικοί εξηγούν
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, περίπου 3.839 από τους συμμετέχοντες στη μελέτη διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο European Urology (Ευρωπαϊκή Ουρολογία) και έδειξαν, ότι η εκσπερμάτωση τουλάχιστον 21 φορές το μήνα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε άνδρες ηλικίας 20 έως 29 ετών και 40 έως 49 ετών, συγκριτικά με την εκσπερμάτιση που πραγματοποιείται μόνο 4-7 φορές το μήνα.

Οι επιστήμονες δεν κατέληξαν στο γιατί αυτός ο αριθμός εκσπερμάτισης βοηθά τόσο πολύ στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, αλλά σύμφωνα με παλαιότερα ευρήματα, αυτό συμβαίνει λόγω της αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό.


Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν οι άνδρες για να μειώσουν τις πιθανότητες;

Ορισμένα από τα βασικά πράγματα είναι η διατροφή, η άσκηση και οι τακτικές εξετάσεις. Ωστόσο, ερευνητές του Χάρβαρντ ανακάλυψαν και μια νέα, πολύ πιο ευχάριστη και αποτελεσματική μέθοδο για τη διατήρηση της υγείας του προστάτη.

Αυτή δεν είναι άλλη από την τακτική εκσπερμάτιση.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Urology, έδειξε ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Βέβαια προειδοποιούν: «Εάν κάποιος θέλει να αποφύγει το χειρουργείο και τον καρκίνο του προστάτη, πρέπει επίσης αποφεύγει τα πολύ λιπαρά τρόφιμα, με περιβαλλοντικές τοξίνες, που συμβάλλουν στα προβλήματα του προστάτη. Καθώς επίσης να ξεκινήσει ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει βασικά συμπληρώματα».

Οπότε, κύριοι, τώρα ξέρετε το πρέπει να κάνετε. Εργόχειρο στην χειρότερη.

Μαρία Γεωργακοπούλου για τα Αόρατα Γεγονότα


Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται εμφανώς ο ενεργός σύνδεσμος μας.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'