Ετοιμάζεται Σατανικό Άγαλμα στο Καπιτώλιο της Οκλαχόμα (BINTEO)-Έχουν δικαιώματα οι Σατανιστές σε ένα κράτος δικαίου;

Είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε εκστρατεία για την κατασκευή ενός αγάλματος του Σατανά στα σκαλιά του Πολιτειακού Καπιτωλίου (State Capitol) της Οκλαχόμα θα είναι ένας μαγνήτης για αποκαλυπτική διαμάχη...αλλά ήταν αναμενόμενο.

Βλέπουμε το βιβλικό μνημείο των 10 εντολών
Τι προηγήθηκε: το 2009, η Οκλαχόμα επιτρέπει ένα μνημείο της Βίβλου με τις Δέκα Εντολές να τοποθετηθεί στα σκαλιά του Καπιτωλίου της Οκλαχόμα Σίτι, η οποία δημιούργησε αρκετό σάλο μεταξύ των ομάδων πολιτικών ελευθεριών, οι οποίες δήλωσαν ότι το άγαλμα παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία του συντάγματος. Αυτό το μνημείο παραμένει στη θέση του, αλλά μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Η Εκκλησία του Σατανά (Ο Σατανικός Ναός-The Satanic Temple) δεν το άφησε να περάσει έτσι, και πρόσφατα ξεκίνησε μαζική συγκέντρωση κεφαλαίων για να χτίσει ένα τεράστιο δικό τους άγαλμα απέναντι από το πρώτο. Έχοντας φτάσει (και υπερβεί) το στόχο τους τα 20.000$, τελικά αποκαλύφθηκε το σχέδιο με τι θα μοιάζει...και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο καταραμένο μέταλλο.

Το μοντέλο αυτό αντιπροσωπεύει το 2.13 μέτρων άγαλμα του Τραγοκέφαλου ενσαρκωμένου Μπαφομέτ (Baphomet), ενθρονισμένο κάτω από μία πεντάλφα με ένα παιδί να τον λατρεύει και στις δύο πλευρές, το οποίο θα περιλαμβάνει εισαγωγικές επιγραφές (δεν φαίνονται) από το Λόρδο Βύρωνα και τον Γουίλιαμ Μπλέικ.

"Το άγαλμα θα χρησιμεύσει ως φάρος έκκλησης για συμπόνια και κατανόηση μεταξύ όλων των ζώντων οργανισμών", λέει ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας του Σατανά Lucien Greaves. "Το άγαλμα θα έχει επίσης ένα λειτουργικό σκοπό, όπως μια καρέκλα , όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό".

Όλως περιέργως , οι αξιωματούχοι της Οκλαχόμα είναι σοκαρισμένοι και έχουν προβάλλει τις αντιθέσεις τους με τη δωρεά του αγάλματος. "Αυτό είναι ένα έθνος που βασίζεται σε μια πίστη και μια Πολιτεία που βασίζεται στη πίστη", δήλωσε ο πολιτειακός Βουλευτής Earl Sears. "Νομίζω ότι είναι πολύ προσβλητικό θα πρέπει να το εξετάσουν ή ακόμη να κάνουμε διάλογο". Κατά ειρωνικό τρόπο, η δήλωση αυτή υποστηρίζει την αποστολή της Εκκλησίας του Σατανά, που είναι να εκθέσει αυτό που φαίνεται ως κρατική εύνοια προς μια συγκεκριμένη πίστη.

"Αυτό είναι ένα ζήτημα της Πρώτη Τροποποίησης του Συντάγματος", λέει ο Greaves. "Από τη στιγμή που ανοίξαν την πόρτα, δεν μπορεί να κάνουν διακρίσεις".

Άλλες ομάδες βασισμένες στην πίστη έχουν υποβάλει αίτηση για την ανέγερση μνημείων στο Καπιτώλιο της Οκλαχόμα, όπως η περίφημη σατιρική (αλλά και επίσημη) Εκκλησία του Ιπτάμενου Σπαγγέτι.




Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.thesatanictemple.com/
  2. http://www.indiegogo.com/projects/put-a-satanic-monument-at-ok-capitol
  3. http://www.lifo.gr/guests/u30396/45207

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'