MΑΤRIX στα κοτόπουλα, με συσκευή εικονικής πραγματικότητας- VR, Virtual Reality

"Ποιος θέλει ένα headset εικονικής πραγματικότητας;", "κοκο, κοοο, κοκοκοοο"..."Θα το πάρω σαν ένα ηχηρό ναι".

Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να φροντίζουν για την καλή διαβίωση των ζώων πολύ σοβαρά και σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται μια αλλαγή στον τρόπο που τα ζώα αντιμετωπίζονται. Αλλά τι σας έρχεται στο μυαλό πρώτα πρώτα σαν εφικτή ιδέα για τη βελτίωση της ζωής των ζώων που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο; Μεγαλύτερες περιοχές να τριγυρνάνε; Ελεύθερης βοσκής; Το Matrix; Περιμένετε...Τι;
Ήδη σε προηγούμενες αναρτήσεις μας μιλήσαμε για την υπόθεση ότι το σύμπαν μας είναι ένα ολόγραμμα, αλλά και για την φυλακή εικονικής πραγματικότητας, ορίστε τώρα παρέχουμε ένα τέτοιο σύμπαν Matrix στα κοτόπουλα των εκτροφείων.

Ο επίκουρος καθηγητής σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο της Iowa, ο Austin Stewart, έχει κυκλοφορήσει ιδέες για ένα έργο που ονομάζεται «Δεύτερη Κτηνοτροφία», η οποία περιλαμβάνει τα την εξαπάτηση στα κοτόπουλα ώστε να νομίζουν ότι είναι ελεύθερης βοσκής, ενώ στην πραγματικότητα περιέχονται σε μικρά καταλύματα. Αυτό θα επιτευχθεί με οπτικοακουστικό headset (ακουστικά και γυαλιά προβολής) εικονικής πραγματικότητας, σε εκτρεφόμενα κοτόπουλα (σταματήστε να γελάτε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά). Ως εκ τούτου, αυτά τα "Cockulus Rift" (Occulus Rift, σύστημα εικονικής πραγματικότητας για 3D παιχνίδια) ακουστικά θα κάνουν τα κοτόπουλα πιστεύουν ότι είναι σε ένα καλύτερο, λιγότερο αγχωτικό περιβάλλον (πραγματικά, προσπαθήστε να σταματήσετε να γελάτε).
Δεύτερη κτηνοτροφία. Τεχνική απόδοση στον υπολογιστή του interface

Μήπως μας κάνουν πλάκα; Λοιπόν, περίπου, αλλά όχι κατ 'ανάγκη με τον σκοπό της φάρσας. Ο Stewart δημιούργησε αυτό το έργο, προκειμένου να παρακινήσει τους ανθρώπους να μιλούν για την καλή διαβίωση των ζώων, αλλά και ως ένα είδος πειράματος για να δούμε τη σχέση μας με την τεχνολογία και φυσικά να δούμε πόσοι άνθρωποι θα πιστέψουν πραγματικά ότι οι ερευνητές σκοπεύουν να το κάνουν. Επί τη ευκαιρία, δήλωσε στο Techcrunch ότι θα ήταν πρόθυμος να συνεργαστεί με όποιον είναι διατεθειμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να το κάνει πραγματικότητα.

"Σε παρουσιάσεις μου προσπαθώ να παρουσιάσω το έργο με μια σοβαρότητα που κάνει το κοινό να αναρωτιέται αν είναι πραγματικό ή όχι", δήλωσε ο Stewart στη δημοσιογράφο Liz Dwyer. "Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι στην «αυτό είναι ψεύτικο» πλευρά του φράχτη μέχρι να ανακοινώσω ότι θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν την τεχνολογία πίσω από τη Δεύτερη Κτηνοτροφία σε λίγα λεπτά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τα πρόσωπα του κοινού αυτή τη στιγμή".

Κανένας ενδιαφερόμενος;

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:

  1. http://www.theaustinstewart.com/secondlivestock.html
  2. http://www.takepart.com/article/2014/05/16/forget-about-free-range-these-oculus-rift-wearing-chickens-roam-virtually?cmpid=tp-tmblr
  3. http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/15/virtual-reality-for-chickens_n_5330879.html
  4. http://techcrunch.com/2014/05/15/an-oculus-rift-for-chickens-gives-animals-the-freedom-to-roam-without-the-roaming/
  5. http://www.takepart.com/article/2014/05/16/forget-about-free-range-these-oculus-rift-wearing-chickens-roam-virtually?cmpid=tp-tmblr


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο MΑΤRIX στα κοτόπουλα, με συσκευή εικονικής πραγματικότητας- VR, Virtual Reality από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'