ΣΟΚ! Νεράιδες Φωτογραφήθηκαν για πρώτη Φορά -Αλήθεια ή Απάτη; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Ένας Βρετανός καθηγητής έχει αποσπάσει την προσοχή για μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν μικροσκοπικά πλάσματα που ο ίδιος προτείνει ότι μοιάζουν με νεράιδες.
Δείτε τα Βίντεο και τις Φωτογραφίες παρακάτω.


Ο John Hyatt, ο οποίος διδάσκει Έρευνα Τέχνης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τράβηξε τις φωτογραφίες στα περίχωρα του Lancashire, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συλλογή, με τίτλο "Rossendale Fairies" δηλαδή οι "Νεράιδες του Ρόζεντειλ", εκτίθενται στο μουσείο Whitaker στο Rossendale.

Σε ένα email στο The Huffington Post, Hyatt είπε ότι εντόπισε τα μικροσκοπικά πλάσματα μετά τη λήψη φωτογραφιών κατά το σούρουπο.

«Τραβούσα μόνο το ηλιοβασίλεμα μέσα από τα δέντρα και όταν ερεύνησα τις φωτογραφίες αργότερα στο στούντιο, είδα αυτά τα στοιχεία», έγραψε. "Δεν παραποιήθηκαν εκτός από το ότι αύξησα το μέγεθος σε ένα πιο λεπτομερές τμήμα μιας μεγαλύτερης φωτογραφίας μαζί με το DPI ώστε να σταματήσει να έχει μόνο μεγάλα pixels, συνήθεις τεχνικές βελτίωσης του μεγέθους."

Είπε ότι τα πλάσματα στις φωτογραφίες του δεν μοιάζουν με τα φυσιολογικά έντομα.

"Ήταν λιγάκι σοκαριστικό όταν τα είδα, έκανα διπλή λήψη," είπε στη Manchester Evening News. "Αμέσως μετά βγήκα και τράβηξα φωτογραφίες από τις μύγες και τα κουνούπια και φυσικά δεν έχουν την ίδια εμφάνιση."

Πολλοί σκεπτικιστές για τις φωτογραφίες του Hyatt έχουν μαζευτεί και βουίζουν γύρω του σαν τις μύγες. Στην πραγματικότητα, οι μύγες είναι αυτό που πραγματικά δείχνουν οι φωτογραφίες, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα εντόμων.

Η εντομολόγος Erica McLaughlin γράφει στο blog NaturePlus του Βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ότι τα πλάσματα που φωτογράφησε ο Hyatt είναι πιθανώς ένα μικρό είδος εντόμου γνωστό ως "κουνούπι".

"Αυτές οι μικροσκοπικές σκνίπες σχηματίζουν σμήνη ζευγαρώματος όπου τα αρσενικά «χορεύουν» γύρω γύρω στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο", γράφει. "Έχουν λεπτά φτερά και μακριά πόδια που κρέμονται κάτω."

Ο Hyatt δεν ανησυχεί για σκεπτικιστές:

    «Οι άνθρωποι μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι τι είναι. Το μήνυμα για τους ανθρώπους είναι να τα προσεγγίσουν με ανοιχτό μυαλό», είπε, σύμφωνα με την Mirror. «Νομίζω ότι είναι μία από τις περιπτώσεις όπου θα πρέπει να πιστέψουμε για να δούμε. Πολλοί άνθρωποι που τα έχουν δει λένε ότι έφεραν λίγη μαγεία στη ζωή τους και δεν υπάρχει αρκετή από αυτήν τριγύρω.»

Ωστόσο, η γνώμη του Hyatt για το θέμα αυτό ήταν αρκετή για να πείσει τον πρώην ειδικό πράκτορα του FBI, Ben Hansen -πρώην παρουσιαστής και κύριος ερευνητής παραφυσικών υποθέσεων στη σειρά Syfy Channel, "Fact or Faked: Paranormal Files", "Γεγονός ή ψέμα: Παραφυσικά Αρχεία"- ότι ο Hyatt έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι οι φωτογραφίες του δεν δείχνουν πραγματικά νεράιδες.

"Η πλειοψηφία των αποσπασμάτων κατεύθυναν τη συζήτηση μακριά από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και αντ 'αυτού, ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με την πίστη και τη μαγεία," είπε ο Hansen στη HuffPost μέσω e-mail. "Το κίνητρο του; Κάνει σαφέστατα ότι θα περίμενε κανείς να πράξει ένας καλλιτέχνης και διευθυντής σχεδιασμού... να φέρει τη «μαγεία στη ζωή τους», εκτιμώντας την ομορφιά της ζωής που «μεγαλώνει παντού», η οποία "μαγεία" με τη σειρά της «μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν.»"

Ο Hansen είναι επίσης δύσπιστος στο ότι ο Hyatt δεν είχε ιδέα ότι φωτογράφιζε «νεράιδες», μέχρι που εμφάνισε τις φωτογραφίες.

"Το φύλλωμα πίσω είναι όλο θολό υπέρ του καλλιτεχνικού βλέμματος που συνθλίβει πραγματικά το φόντο. Λέει ότι είδε τις νεράιδες αργότερα, αλλά πέρα ​​από τις θαμπές κινήσεις, φαίνονται αρκετά στο επίκεντρο," δήλωσε ο Hansen. "Θα ήταν πολύ τυχαίο ότι όλες οι νεράιδες έτυχε να βγουν μπροστά από την κάμερα κατά την ακριβή απόσταση που θα είναι στο επίκεντρο."

Ο τίτλος της παράστασης, «Rossendale Fairies», φαίνεται να είναι μια άμεση αναφορά στις Cottingley Fairies, μια διάσημη φάρσα που αφορούσε νεράιδες που συνέβη το 1917.

Σε αυτή την περίπτωση, δύο κορίτσια, η Elsie Wright, 16 ετών και η Frances Griffiths, 10 ετών, κόλλησαν σχέδια με νεράιδες σε χαρτόνι και τράβηξαν φωτογραφίες του εαυτού τους με τα μυθικά πλάσματα. Αν και ακούγεται προφανώς χαμηλής τεχνολογίας, οι φωτογραφίες κατάφεραν να πείσουν πολλούς, όπως ο δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς,  Sir Arthur Conan Doyle ότι οι νεράιδες ήταν πραγματικές, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο συγγραφέας δεν ήταν ο μόνος. Στην πραγματικότητα, οι Cottingly Fairies δημιούργησαν αρκετές αμφιβολίες και μερικοί οπαδοί τους σοκαρίστηκαν πραγματικά όταν η Griffiths παραδέχθηκε το 1983 ότι ήταν μια φάρσα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Doyle είχε εξαπατηθεί από μια φάρσα, μπορεί να φαίνεται ειρωνικό το γεγονός ότι ο Hyatt τον αναφέρει για να υπερασπιστεί το κύρος των παραφυσικών φωτογραφιών του στη HuffPost.

    "Στο το βιβλίο (του Sir Arthur Conan Doyle) το 1922 ,«Ο ερχομός των Νεράιδων», είπε,« Βλέπουμε αντικείμενα εντός των ορίων που συνθέτουν το φάσμα χρωμάτων μας, με άπειρες δονήσεις, που δεν αχρησιμοποίητα από εμάς και στις δύο πλευρές του φάσματος. Αν θα μπορούσαμε να σκεφθούμε όντα τα οποία κατασκευάστηκαν από άλλη ύλη με μικρότερες ή μεγαλύτερες δονήσεις, θα είναι αόρατα, εκτός και αν μπορέσουμε να συντονίσουμε τους εαυτούς μας ή να συντονίσουμε αυτά τα όντα...δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικά αδύνατο, απ 'όσο μπορώ να γνωρίζω, βλέποντας σε μερικούς ανθρώπους αυτό που είναι αόρατο στους άλλους."

Το υπόβαθρο του Hyatt είναι καλλιτεχνικό, αλλά δεν πιστεύει ότι τον αποτρέπει από το να παρέχει με τις φωτογραφίες του, ένα παράθυρο σε έναν κόσμο μέχρι τώρα χαμένο για τους επιστήμονες.

"Νομίζω ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο ότι η ομορφιά της καλλιτεχνικής μορφής επιτρέπει στους ανθρώπους να ανοίξουν τις δυνατότητες του κόσμου τους και να τον δουν με φρέσκα μάτια. Αυτός είναι ο στόχος τόσο του καλλιτέχνη και επιστήμονα", έγραψε στη HuffPost.


Δείτε τα Βίντεο και αποφασίστε μόνοι σας περί τίνος πρόκειται.




Έρευνα-Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Αναφορές:

  1. http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/fairies-john-hyatt-rossendale-valley-6909619
  2. http://www.nhm.ac.uk/natureplus/blogs/behind-the-scenes/2014/04/04/the-rossendale-fairies--a-scientific-tale-of-small-proportions?fromGateway=true
  3. http://www.syfy.com/factorfaked/
  4. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2596119/Away-fairies-University-lecturer-claims-photographed-real-life-tiny-tinkerbells-flying-air-British-countryside.html



Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο ΣΟΚ! Νεράιδες Φωτογραφήθηκαν για πρώτη Φορά -Αλήθεια ή Απάτη; (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ) από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

1 Σχόλια

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν κατάφερε να πιάσει κανένα;Να πάει εκεί ξανά την ίδια ώρα, αφού είδε αυτά στη φωτογραφία να πιάσει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

'