Οι Πρωτόγονοι Άνθρωποι Αναπαράγονταν με Απολύτως Άγνωστα Είδη

Η σπηλιά Denisova στη Σιβηρία
Μια νέα μελέτη για το αρχαίο DNA, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Royal Society στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε μια δραματική διαπίστωση -το γονιδίωμα ενός από τους αρχαίους προγόνους μας, των Denisovans, περιέχει ένα τμήμα του DNA που φαίνεται να έχει έρθει από άλλο είδος που είναι σήμερα άγνωστο στην επιστήμη. Η ανακάλυψη δείχνει ότι υπήρχε ανεξέλεγκτη διασταύρωση μεταξύ των αρχαίων ανθρωπίνων ειδών στην Ευρώπη και την Ασία πάνω από 30.000 χρόνια πριν. Αλλά, πολύ πιο σημαντική είναι η διαπίστωση ότι, επίσης, ζευγάρωσαν με ένα μυστήριο είδος από την Ασία -ένα είδος που δεν είναι ούτε ανθρώπινο ούτε Νεάντερταλ.


Οι επιστήμονες ξεκίνησαν μια ταραχώδη συζήτηση και διάλογο, αφού άκουσαν τα αποτελέσματα της μελέτης και αμέσως άρχισαν να κάνουν εικασίες για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το άγνωστο είδοςι. Μερικοί έχουν προτείνει ότι ένας κλάδος του Homo heidelbernensis μπορεί να μετακινήθηκε στην Ασία. Ο Homo heidelbernensis κατοικούσε στην Αφρική περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια πριν. Πιστεύεται ότι είναι οι πρόγονοι των Νεάντερταλ στην Ευρώπη.

Ωστόσο, άλλοι, όπως ο Chris Stringer, ένας παλαιοανθρωπολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, παραδέχθηκε ότι "δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα" για το τι θα μπορούσε να είναι το μυστήριο είδος.

Τα ίχνη του άγνωστου νέου γονιδιώματος εντοπίστηκαν σε δύο δόντια και ένα οστό από δάχτυλο ενός Denisovan, που ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά της Σιβηρίας. Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση των Denisovans λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας των απολιθωμάτων τους, αλλά οι γενετιστές και οι ερευνητές πέτυχαν να ανασκευάσουν με μεγάλη ακρίβεια ολόκληρο το γονιδίωμά τους.

"Αυτό που αρχίζει να προτείνετε είναι ότι κοιτάμε ένα κόσμο του τύπου "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών"- δηλαδή ότι υπήρχαν πολλοί ανθρωποειδείς πληθυσμοί", δήλωσε ο Mark Thomas, ένας εξελικτικός γενετιστής στο University College του Λονδίνου.

Το ερώτημα τώρα είναι:

Ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι μυστήριο με τους οποίους οι Denisovans αναπαράγονταν;

Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.nature.com/news/mystery-humans-spiced-up-ancients-sex-lives-1.14196


Άδεια Creative Commons
Οι αναρτήσεις μας μπορούν να δημοσιεύονται από οποιονδήποτε αρκεί να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο ο δημιουργός.

Το έργο με τίτλο Οι Πρωτόγονοι Άνθρωποι Αναπαράγονταν με Απολύτως Άγνωστα Είδη από τον δημιουργό ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Δημοσίευση σχολίου

Επιτρέπονται σχόλια σε ότι γλώσσα θέλετε, φυσικά και σε greeklish.
ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερη Παλαιότερη

'